• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aprikoosi-karkkikakku äidille

Hemmottele äitiä keväisellä kakulla. Kakkupohja on helppo valmistaa kääretorttupohjan tapaan. Täytteeseen voit käyttää äidin lempihedelmiä.
Aprikoosi-karkkikakku äidille
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 178 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 3/4dlvehnäjauhoja
    • 1/4dlkaakaojauhetta
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 2dlPirkka appelsiinitäysmehua

Täyte

Koristeeksi

    • 1-2psvärikkäitä makeisia
    • sitruunamelissaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon siivilän läpi jauhoseos ja kääntele taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
  2. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa siihen kuuma torttulevy. Poista paistopaperi. Jaa levy kahtia ja nosta toinen puoli vadille.
  3. Kostuta levy appelsiinitäysmehulla. Kuutioi valutetut aprikoosit ja levitä ne kakkulevyn päälle. Vaahdota vaniljakastike, lisää rahka ja sokeri joukkoon. Levitä 1/3 rahkaseoksesta aprikoosikerroksen päälle.
  4. Nosta päälle toinen torttulevy ja kostuta se. Peitä pinta rahkaseoksella. Koristele makeisilla ja sitruunamelissan lehdillä. Kakku on mehevä, joten sen voi tarjota heti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 178 kcal746 kJ
  • Proteiinia5,29 g
  • Hiilihydraatteja35,4 g
  • Rasvaa2,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua