• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkainen mämmijäädyke

Puolukkainen mämmijäädyke on herkullinen jälkiruoka, joka yhdistää mämmin aromikkuuden, puolukoiden kirpeyden ja kerman pehmeyden.
Puolukkainen mämmijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 315 kcal / annos (170g)

Ainekset

8 annosta

Koristeluun

    • kermavaahtoa
    • pakastepuolukoita
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota pakastepuolukat sulamaan. Jätä marjoista vajaa desilitra koristelua varten. Soseuta sulaneet puolukat. Tyhjennä mämmirove kulhoon puolukkasoseen joukkoon ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta vanilliinisokerilla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, samoin kerma. Sekoita muna-sokerivaahto ja puolukkamämmi. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
  3. Kaada mämmiseos suorakaiteen muotoiseen kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan (1 1/4 l). Peitä kakkuvuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.
  4. Ota vuoka pakastimesta ja anna sulaa hetken aikaa tai kasta vuoka kuumaan veteen. Kumoa jäädyke tarjolle. Koristele kermavaahdolla, pakastepuolukoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille