• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Aprikoosituulihatut

Aprikoosilla ja kerma-rahkalla täytetyt tuulihatut sopivat hyvin pääsiäisen kahvihetkiin.
Aprikoosituulihatut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 185 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 annosta
    • 2dlvettä
    • 100gvoita tai margariinia
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3kananmunaa

Täyte

Koristelu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi 2 litran teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot yhdellä kertaa puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään noin viideksi minuutiksi.
  2. Lisää munat taikinaan yksitellen mielellään sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikinasta leivinpaperille 6 rengasta noin 7 cm halkaisijaltaan siten, ettei renkaan keskelle jää reikää.Tuulihattujen ympärille pitää jäädä runsaasti tilaa paistumisen ajaksi. Anna lopputaikinan odottaa pursotinpussissa.
  3. Paista tuulihatut 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ennenkuin paistoaika on lopuillaan, etteivät tuulihatut laske. Pursota ja paista lopputaikina samalla tavalla.
  4. Vaahdota täytettä varten kerma ja sekoita joukkoon rahka, sokeri, vanilliinisokeri ja paloitellut aprikoosit. Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä. Jätä täytettä myös koristeluun.
  5. Valuta ja kuivaa aprikoosit hyvin. Pane jokaisen tuulihatun keskelle pieni nokare täytettä ja paina päälle aprikoosi. Koristele vielä sitruunamelissalla ja tomusokerilla.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 185 kcal776 kJ
  • Proteiinia4,9 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille