• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Viileä mustikkapehmis

Viileä mustikkapehmis
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7 annosta
  • alle 15 min
  • 98,9 kcal / 100 g

Ainekset

7 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä jäiset mustikat, tomusokeri, valkuainen ja vesi. Jos seos on rakeista, pysäytä kone, lisää tilkka vettä ja kaavi mustikat reunoilta kulhon pohjalle. Anna koneen käydä hetki, jotta mustikkaseoksesta tulee kuohkeaa.
  2. Kaada mustikkaseos vaniljaisen vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti nuolijalla niin, että mustikkapehmis jää raidalliseksi.
  3. Annostele laseihin ja koristele halutessasi tuoreilla mustikoilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ravintosisältö per 100 g

  • 98,9 kcal414 kJ
  • Proteiinia2,58 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa3,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6