Chili con carne
Chili con carne on helppo ja mausteinen klassikkoruoka lihasta ja pavuista. Sitä voi syödä sellaisenaan, riisin kanssa tai tacojen täytteenä. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain n. 1,35 €/annos*.
4-6 annostaalle 30 min93,2 kcal / 100 g (250g)
Ainekset
4-6 annosta
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa, 10 %
- 1isosipuli
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1paprika
- 1tlk(390 g)Pirkka chilitomaattimurskaa
- 1tlk(380 g)Pirkka ruskeita papuja
- 1dlvettä
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet sekä kuutioitu paprika. Anna niiden pehmetä pari minuuttia.
- Kaada joukkoon tomaattimurska, valutetut pavut ja vesi. Anna hautua noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa chili con carne riisin tai pastan kanssa. Se sopii myös tortillojen tai tacojen täytteeksi.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 93,2 kcal390 kJ
- Proteiinia 7,05 g
- Hiilihydraatteja5,12 g
- Rasvaa4,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä ja helppo tehä mausteita voi lisätä mieltymyksen mukaan itse lisäsin taco mixiä.
Eikö tämän pitäny olla chili con carne? Missä se chili on?
Pirttihirmu, reseptissä on käytetty chilillä maustettua tomaattimurskaa. Toki chiliä voi vielä lisätä oman maun mukaan.
Pari mietoa chiliä ja maun mukaan jotain tulisempaa sekaan vaikkapa chipole savustettua jalopenoa murskattuna ja savupaprika jauhetta. Juustokuminaa vajaa teelusikallinen. haudutetaan vähintään parikymmentä minuuttia. Ennen oli chili con carne tulinen meksikkolainen ruoka ja nyt se on nassikoille suunnattu kouluruoka. Pitäis olla otsikko Chili con carne for kids.
Mikä ”chili con carne”? chili puuttuu!
Vetistä ja mautonta mössöä.
Jos omistaa pamixin tms on aivan turha käyttää purkkitomaatteja. Parempi tulee kun murskaa tuoreet tomaatit itse.
Muuten hyvä resepti mutta vettä puolet liikaa (:
Itse tuplasin vielä tomaattimurskan määrän ja oi että oli hyvää. :)
Hyvä, helppo ja edukas resepti. Ite lisäsin vielä vähän sweet chiliä, mustapippuria ja tacomausteen 😊
Eihän tästä puutu kuin Chili... Ja muutama yrtti... Mutta Eikös Riisi ole Kiinalaisten keksintöä? Oikeampi särvin lienee maissi... leipänä(burrito) tai keitettynä.
Pitäisi olla jokin laki joka määrittelisi miten ruokien nimiä käytetään, koska näyttää siltä että mikä tahansa lihakastike jossa on chiliä ja papuja, nimetään Chili on Carneksi. Tämäkin on todella kaukana todellisesta Chilistä, jossa by the way ei ole papuja lainkaan, ei riisiä, ei edes jauhelihaa. Oikea chili con carne tehdään kokolihasta pitkään hauduttamalla, siihen tulee naudan lihaa, oikeita chilejä ja tomaattia, sipulia, yrttejä ja mausteita ja se tarjoillaan leivän ja papujen kanssa. Tehkää itsellenne palvelus ja etsikää resepti, tehkää aitoa chiliä ja hämmästelkää sen jälkeen miten olette tulleet toimeen ilman,,
Todella hyvvää oli,namsk :)
Helppo ja nopea ruoka, mutta todella mauton..
Todella hyvää ja tarpeeksi mausteita,helppo valmistaa.
Aivan liian paljon tomaattia. Ei maistu kuin tomaatille ja chilille.