• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Chili con carne

Chili con carne on helppo ja mausteinen klassikkoruoka lihasta ja pavuista. Sitä voi syödä sellaisenaan, riisin kanssa tai tacojen täytteenä. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain n. 1,35 €/annos*.
Chili con carne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-6 annosta
  • alle 30 min
  • 93,2 kcal / 100 g (250g)

Ainekset

4-6 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet sekä kuutioitu paprika. Anna niiden pehmetä pari minuuttia.
  2. Kaada joukkoon tomaattimurska, valutetut pavut ja vesi. Anna hautua noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa chili con carne riisin tai pastan kanssa. Se sopii myös tortillojen tai tacojen täytteeksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 93,2 kcal390 kJ
  • Proteiinia7,05 g
  • Hiilihydraatteja5,12 g
  • Rasvaa4,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille39
  • Nimikko annos ilman nimeä4.2.2016

    Eihän tästä puutu kuin Chili... Ja muutama yrtti... Mutta Eikös Riisi ole Kiinalaisten keksintöä? Oikeampi särvin lienee maissi... leipänä(burrito) tai keitettynä.

  • KuliNaristi4.2.2016

    Pitäisi olla jokin laki joka määrittelisi miten ruokien nimiä käytetään, koska näyttää siltä että mikä tahansa lihakastike jossa on chiliä ja papuja, nimetään Chili on Carneksi. Tämäkin on todella kaukana todellisesta Chilistä, jossa by the way ei ole papuja lainkaan, ei riisiä, ei edes jauhelihaa. Oikea chili con carne tehdään kokolihasta pitkään hauduttamalla, siihen tulee naudan lihaa, oikeita chilejä ja tomaattia, sipulia, yrttejä ja mausteita ja se tarjoillaan leivän ja papujen kanssa. Tehkää itsellenne palvelus ja etsikää resepti, tehkää aitoa chiliä ja hämmästelkää sen jälkeen miten olette tulleet toimeen ilman,,

  • Hese111.2.2016

    Todella hyvvää oli,namsk :)

  • Sari27.1.2016

    Helppo ja nopea ruoka, mutta todella mauton..

  • hessu4124.1.2016

    Todella hyvää ja tarpeeksi mausteita,helppo valmistaa.

  • Elinannk18.1.2016

    Aivan liian paljon tomaattia. Ei maistu kuin tomaatille ja chilille.