Portugalilainen kalapata
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Portugalilainen kalapata on nopea ja maukas arkiruoka. Tulisuuden voit säätää makusi mukaan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (300 g) | tai |
1 (200 g) | paprika tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | oreganoa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2–1 tl | sambal oelek chilitahnaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 dl | tai |
1/2–1 dl | korianteria tai persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 240 kJ / 57 kcal |
Rasva | 1,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Paloittele paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
Kuullota sipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Mausta chilitahnalla maun mukaan (tulisuus voi vaihdella). Kiehauta pata ja lisää jäiset kalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Sekoita joukkoon oliivit ja tarkista maku. Hienonna pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Kalapata maistuu myös sellaisenaan leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kalakuutiot 300g MSC pakasteHinta 3,45/kpl11,50/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Plussa-etu −20 %Pirkka chilitomaattimurska 390gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl2,14/kgIlman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,99/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka vihreät oliivit sitruunatäytteellä 240g/140gHinta 1,65/kpl11,79/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Paprika punainenHinta n. 1,02/kpl6,79/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Go-Tan Sambal oelek indonesialainen chilitahna 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Santa Maria Spicy World Sambal Oelek Chili Paste 200gHinta 2,15/kpl10,75/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä korianteri rkk FIEtuhinta 3,00/2 kpl1,50/kplnorm. 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,5(430 arviota)
- alle 30 min3,5(66 arviota)
- alle 30 min3,6(22 arviota)
- alle 30 min
- alle 30 min4,6(20 arviota)
- alle 30 min4,1(110 arviota)
- alle 30 min4,0(327 arviota)
- alle 30 min4,6(91 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (87 arviota)
- Keittotäti1 kuukausi sittenMeillä tykättiin! Käytettiin tavallisia oliiveja ja oltiin tosiaan tyytyväisiä:)
- SiskoTellervo1 kuukausi sittenNo niinhän siinä kävi tälläkin kertaa, että aikast paljon tuunasin jääkaapin sisällöstä johtuen… Keitin ensin perunoita ja porkkanoita jotta sain ”tukevamman” sopan. Paprikoita kaksi. Tomaattimurskaa ei ollut joten soseutin tomskuja neljä ja maustin chilillä ja ripauksella suolaa. Sambal uupui myös, korvasin Pirkka Parhaat rapealla valkosipuli-seesamiöljyllä (joka on luottomausteeni…). Tuoreen v-sipulin lisäksi teelusikallisen valkosipulimurskaa laitoin, sekä, teelusikallisen sitruunaruohotahnaa. Ja kun kaivelin pakkasesta sitä kalafilettä, niin eihän sitäkään ollut, joten senkin korvasin, pienellä määrällä kylmäsavulohta. Aion ehdottomasti tehdä vaaleasta kalasta seuraavan kerran, vaikka herkullista oli nytkin😋!
- HellaHelena2 kuukautta sittenMuunsin reseptiä niin, että lisäsin lopussa Valion maustamatonta tuorejuustoa n. 100 g, se pyöristi ja syvensi mukavasti padan makuja.
- Pikku-Kaisa5 kuukautta sittenOikein maukasta ja nopeaa arkiruokaa. Laitoin kalamata-oliiveja ja vähän sitruunamehua, toimi hyvin.
- kotikokki1 vuosi sittensitruunaoliivit olivat hyvä löytö. itse käytin kalana lohisuikaletta, sekä lisäsin joukkoon maissia ja muutaman ison kapriksen. tuplasin myös valkosipulin määrän. lopputuloksessa hyvää myös se ettei maku ollut liian tomaattinen (ei tule vaikutelmaa ”kalan paloja tomaattiliemessä”)
- Karivaan6 vuotta sittenLoistava resepti. Olen jo tehnyt pari kertaa ja aina pitää kokeilla ja vähän säveltää. Ny aion laittaa joukkoon myös vähän katkarapuja. Sambaloelekin sijasta olen käyttänyt muita chilipohjaisia kastikkeita. Sitruunaoliivit kruunavat makupaletin. Olen käyttänyt kalakutioita sekä lohikuutioita ja aina on tullut hyvää.
- Sami6 vuotta sittenHyvää oli - vaihdoin tosin kalakuutioista pakasteseitifileisiin. Teelusikallisella sambal oelekia jäi melko miedoksi, oli hieman mausteinen muttei yhtään tulinen. Sitruunatäytteiset oliivit epäilyttivät ideana, mutta toimivat tässä ruuassa yllättävän hyvin.
- Anna6 vuotta sittenSoossi hyvää, mut pakastekala jää mauttomaksi. Kannattaa tehdä tuoreesta kalasta.
- Jonsu7 vuotta sittenOlipa älyttömän hyvää ja maukasta! Suosittelen!
- Kati9 vuotta sittenTein kuutioidusta lohesta ja laitoin uuniin tunniksi 200 asteeseen. Hyvää.