Hyppää sisältöön
Portugalilainen kalapata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Portugalilainen kalapata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Portugalilainen kalapata on nopea ja maukas arkiruoka. Tulisuuden voit säätää makusi mukaan.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (300 g)
 
tai
1 (200 g)
 
paprika
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 tlk (390 g)
 
tai
1 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2–1 tl
 
sambal oelek chilitahnaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2 dl
 
tai
1/2–1 dl
 
korianteria tai persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
240 kJ / 57 kcal
Rasva
1,3 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
4 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
6,6 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Paloittele paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
Kuullota sipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Mausta chilitahnalla maun mukaan (tulisuus voi vaihdella). Kiehauta pata ja lisää jäiset kalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Sekoita joukkoon oliivit ja tarkista maku. Hienonna pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Kalapata maistuu myös sellaisenaan leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kalakuutiot 300g MSC pakaste
    Hinta 3,45/kpl
    11,50/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Plussa-etu −20 %
    Pirkka chilitomaattimurska 390g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/3 kpl
    2,14/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka vihreät oliivit sitruunatäytteellä 240g/140g
    Hinta 1,65/kpl
    11,79/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Paprika punainen
    Hinta n. 1,02/kpl
    6,79/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,95/kpl
    2,71/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Go-Tan Sambal oelek indonesialainen chilitahna 200g
    Hinta 3,29/kpl
    16,45/kg
  • Santa Maria Spicy World Sambal Oelek Chili Paste 200g
    Hinta 2,15/kpl
    10,75/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    1,50/kpl
    norm. 1,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (87 arviota)

  • Keittotäti
    1 kuukausi sitten
    Meillä tykättiin! Käytettiin tavallisia oliiveja ja oltiin tosiaan tyytyväisiä:)
  • SiskoTellervo
    1 kuukausi sitten
    No niinhän siinä kävi tälläkin kertaa, että aikast paljon tuunasin jääkaapin sisällöstä johtuen… Keitin ensin perunoita ja porkkanoita jotta sain ”tukevamman” sopan. Paprikoita kaksi. Tomaattimurskaa ei ollut joten soseutin tomskuja neljä ja maustin chilillä ja ripauksella suolaa. Sambal uupui myös, korvasin Pirkka Parhaat rapealla valkosipuli-seesamiöljyllä (joka on luottomausteeni…). Tuoreen v-sipulin lisäksi teelusikallisen valkosipulimurskaa laitoin, sekä, teelusikallisen sitruunaruohotahnaa. Ja kun kaivelin pakkasesta sitä kalafilettä, niin eihän sitäkään ollut, joten senkin korvasin, pienellä määrällä kylmäsavulohta. Aion ehdottomasti tehdä vaaleasta kalasta seuraavan kerran, vaikka herkullista oli nytkin😋!
  • HellaHelena
    2 kuukautta sitten
    Muunsin reseptiä niin, että lisäsin lopussa Valion maustamatonta tuorejuustoa n. 100 g, se pyöristi ja syvensi mukavasti padan makuja.
  • Pikku-Kaisa
    5 kuukautta sitten
    Oikein maukasta ja nopeaa arkiruokaa. Laitoin kalamata-oliiveja ja vähän sitruunamehua, toimi hyvin.
  • kotikokki
    1 vuosi sitten
    sitruunaoliivit olivat hyvä löytö. itse käytin kalana lohisuikaletta, sekä lisäsin joukkoon maissia ja muutaman ison kapriksen. tuplasin myös valkosipulin määrän. lopputuloksessa hyvää myös se ettei maku ollut liian tomaattinen (ei tule vaikutelmaa ”kalan paloja tomaattiliemessä”)
  • Karivaan
    6 vuotta sitten
    Loistava resepti. Olen jo tehnyt pari kertaa ja aina pitää kokeilla ja vähän säveltää. Ny aion laittaa joukkoon myös vähän katkarapuja. Sambaloelekin sijasta olen käyttänyt muita chilipohjaisia kastikkeita. Sitruunaoliivit kruunavat makupaletin. Olen käyttänyt kalakutioita sekä lohikuutioita ja aina on tullut hyvää.
  • Sami
    6 vuotta sitten
    Hyvää oli - vaihdoin tosin kalakuutioista pakasteseitifileisiin. Teelusikallisella sambal oelekia jäi melko miedoksi, oli hieman mausteinen muttei yhtään tulinen. Sitruunatäytteiset oliivit epäilyttivät ideana, mutta toimivat tässä ruuassa yllättävän hyvin.
  • Anna
    6 vuotta sitten
    Soossi hyvää, mut pakastekala jää mauttomaksi. Kannattaa tehdä tuoreesta kalasta.
  • Jonsu
    7 vuotta sitten
    Olipa älyttömän hyvää ja maukasta! Suosittelen!
  • Kati
    9 vuotta sitten
    Tein kuutioidusta lohesta ja laitoin uuniin tunniksi 200 asteeseen. Hyvää.