Portugalilainen kalapata
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Portugalilainen kalapata on nopea ja maukas arkiruoka. Tulisuuden voit säätää makusi mukaan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (300 g) | tai |
1 (200 g) | paprika tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | oreganoa tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2–1 tl | sambal oelek chilitahnaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 dl | tai |
1/2–1 dl | korianteria tai persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 240 kJ / 57 kcal |
Rasva | 1,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Paloittele paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
Kuullota sipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Mausta chilitahnalla maun mukaan (tulisuus voi vaihdella). Kiehauta pata ja lisää jäiset kalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Sekoita joukkoon oliivit ja tarkista maku. Hienonna pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Kalapata maistuu myös sellaisenaan leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kalakuutiot 300g MSC pakasteHinta 3,79/kpl12,63/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,55/kpl22,20/l
- Pirkka chilitomaattimurska 390gHinta 0,99/kpl2,54/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Go-Tan Sambal oelek indonesialainen chilitahna 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka vihreät oliivit sitruunatäytteellä 240g/140gHinta 1,49/kpl10,64/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 17,70/kpl17,70/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 5,55/kpl22,20/l
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Spice Up! Sambal oelek chilitahna 230gHinta 2,69/kpl11,70/kg
- Santa Maria Spicy World Sambal Oelek Chili Paste 200gHinta 2,15/kpl10,75/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jolca sitruunatahnalla täytetty vihreä kivetön pöytäoliivi 300g/130gHinta 3,09/kpl23,77/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä korianteri rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,5(359 arviota)
- alle 30 min3,3(18 arviota)
- alle 30 min3,7(54 arviota)
- alle 30 min4,0(4 arviota)
- alle 30 min4,1(38 arviota)
- yli 60 min3,8(13 arviota)
- alle 30 min4,6(86 arviota)
- alle 30 min4,5(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (70 arviota)
- kotikokki4 kuukautta sittensitruunaoliivit olivat hyvä löytö. itse käytin kalana lohisuikaletta, sekä lisäsin joukkoon maissia ja muutaman ison kapriksen. tuplasin myös valkosipulin määrän. lopputuloksessa hyvää myös se ettei maku ollut liian tomaattinen (ei tule vaikutelmaa ”kalan paloja tomaattiliemessä”)
- Karivaan5 vuotta sittenLoistava resepti. Olen jo tehnyt pari kertaa ja aina pitää kokeilla ja vähän säveltää. Ny aion laittaa joukkoon myös vähän katkarapuja. Sambaloelekin sijasta olen käyttänyt muita chilipohjaisia kastikkeita. Sitruunaoliivit kruunavat makupaletin. Olen käyttänyt kalakutioita sekä lohikuutioita ja aina on tullut hyvää.
- Sami5 vuotta sittenHyvää oli - vaihdoin tosin kalakuutioista pakasteseitifileisiin. Teelusikallisella sambal oelekia jäi melko miedoksi, oli hieman mausteinen muttei yhtään tulinen. Sitruunatäytteiset oliivit epäilyttivät ideana, mutta toimivat tässä ruuassa yllättävän hyvin.
- Anna5 vuotta sittenSoossi hyvää, mut pakastekala jää mauttomaksi. Kannattaa tehdä tuoreesta kalasta.
- Jonsu5 vuotta sittenOlipa älyttömän hyvää ja maukasta! Suosittelen!
- Kati7 vuotta sittenTein kuutioidusta lohesta ja laitoin uuniin tunniksi 200 asteeseen. Hyvää.