Portugalilainen kalapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Portugalilainen kalapata

Portugalilainen kalapata on nopea ja maukas arkiruoka. Tulisuuden voit säätää makusi mukaan. Noin 1,35€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 127 kcal / annos (245g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota sipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Mausta chilitahnalla maun mukaan (tulisuus voi vaihdella). Kiehauta pata ja lisää jäiset kalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  4. Sekoita joukkoon oliivit ja tarkista maku. Hienonna pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kalapata maistuu myös sellaisenaan leivän kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 245g100 g

  • 127 kcal531 kJ
  • Proteiinia14,1 g
  • Hiilihydraatteja9,04 g
  • Rasvaa2,92 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • Karivaan30.10.2018

    Loistava resepti. Olen jo tehnyt pari kertaa ja aina pitää kokeilla ja vähän säveltää. Ny aion laittaa joukkoon myös vähän katkarapuja. Sambaloelekin sijasta olen käyttänyt muita chilipohjaisia kastikkeita. Sitruunaoliivit kruunavat makupaletin. Olen käyttänyt kalakutioita sekä lohikuutioita ja aina on tullut hyvää.

  • Sami28.10.2018

    Hyvää oli - vaihdoin tosin kalakuutioista pakasteseitifileisiin. Teelusikallisella sambal oelekia jäi melko miedoksi, oli hieman mausteinen muttei yhtään tulinen. Sitruunatäytteiset oliivit epäilyttivät ideana, mutta toimivat tässä ruuassa yllättävän hyvin.

  • Anna4.6.2018

    Soossi hyvää, mut pakastekala jää mauttomaksi. Kannattaa tehdä tuoreesta kalasta.

  • Jonsu12.1.2018

    Olipa älyttömän hyvää ja maukasta! Suosittelen!

  • Kati5.1.2016

    Tein kuutioidusta lohesta ja laitoin uuniin tunniksi 200 asteeseen. Hyvää.