Portugalilainen kalapata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Portugalilainen kalapata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Portugalilainen kalapata on nopea ja maukas arkiruoka. Tulisuuden voit säätää makusi mukaan.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 pkt (300 g)
 
tai
1 (200 g)
 
paprika
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 tlk (390 g)
 
tai
1 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2–1 tl
 
sambal oelek chilitahnaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2 dl
 
tai
1/2–1 dl
 
korianteria tai persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
240 kJ / 57 kcal
Rasva
1,3 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
4 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
6,6 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Paloittele paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.

Kuullota sipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.

Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Mausta chilitahnalla maun mukaan (tulisuus voi vaihdella). Kiehauta pata ja lisää jäiset kalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Sekoita joukkoon oliivit ja tarkista maku. Hienonna pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki! Kalapata maistuu myös sellaisenaan leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kalakuutiot 300g MSC pakaste
    Hinta 3,79/kpl
    12,63/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
  • Pirkka chilitomaattimurska 390g
    Hinta 0,99/kpl
    2,54/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Go-Tan Sambal oelek indonesialainen chilitahna 200g
    Hinta 3,29/kpl
    16,45/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka vihreät oliivit sitruunatäytteellä 240g/140g
    Hinta 1,49/kpl
    10,64/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 17,70/kpl
    17,70/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Spice Up! Sambal oelek chilitahna 230g
    Hinta 2,69/kpl
    11,70/kg
  • Santa Maria Spicy World Sambal Oelek Chili Paste 200g
    Hinta 2,15/kpl
    10,75/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Jolca sitruunatahnalla täytetty vihreä kivetön pöytäoliivi 300g/130g
    Hinta 3,09/kpl
    23,77/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (70 arviota)

  • kotikokki
    4 kuukautta sitten
    sitruunaoliivit olivat hyvä löytö. itse käytin kalana lohisuikaletta, sekä lisäsin joukkoon maissia ja muutaman ison kapriksen. tuplasin myös valkosipulin määrän. lopputuloksessa hyvää myös se ettei maku ollut liian tomaattinen (ei tule vaikutelmaa ”kalan paloja tomaattiliemessä”)
  • Karivaan
    5 vuotta sitten
    Loistava resepti. Olen jo tehnyt pari kertaa ja aina pitää kokeilla ja vähän säveltää. Ny aion laittaa joukkoon myös vähän katkarapuja. Sambaloelekin sijasta olen käyttänyt muita chilipohjaisia kastikkeita. Sitruunaoliivit kruunavat makupaletin. Olen käyttänyt kalakutioita sekä lohikuutioita ja aina on tullut hyvää.
  • Sami
    5 vuotta sitten
    Hyvää oli - vaihdoin tosin kalakuutioista pakasteseitifileisiin. Teelusikallisella sambal oelekia jäi melko miedoksi, oli hieman mausteinen muttei yhtään tulinen. Sitruunatäytteiset oliivit epäilyttivät ideana, mutta toimivat tässä ruuassa yllättävän hyvin.
  • Anna
    5 vuotta sitten
    Soossi hyvää, mut pakastekala jää mauttomaksi. Kannattaa tehdä tuoreesta kalasta.
  • Jonsu
    5 vuotta sitten
    Olipa älyttömän hyvää ja maukasta! Suosittelen!
  • Kati
    7 vuotta sitten
    Tein kuutioidusta lohesta ja laitoin uuniin tunniksi 200 asteeseen. Hyvää.