Portugalilainen kalapata
Portugalilainen kalapata on nopea ja maukas arkiruoka. Tulisuuden voit säätää makusi mukaan. Noin 1,35€/annos.
4 annostaalle 30 min127 kcal / annos (245g)
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(300 g)Pirkka kalakuutioita (pakaste)
- 1(200 g)paprika
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2rkloliiviöljyä
- 1tlk(390 g)Pirkka chilitomaattimurskaa
- 1dlvettä
- 1tloreganoa
- 1tlsuolaa
- 1/2-1tlsambal oelek chilitahnaa
- ripausmustapippuria
- 1/2-1dlkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Paloittele paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuullota sipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Mausta chilitahnalla maun mukaan (tulisuus voi vaihdella). Kiehauta pata ja lisää jäiset kalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Sekoita joukkoon oliivit ja tarkista maku. Hienonna pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Kalapata maistuu myös sellaisenaan leivän kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 245g100 g
- 127 kcal531 kJ
- Proteiinia 14,1 g
- Hiilihydraatteja9,04 g
- Rasvaa2,92 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Loistava resepti. Olen jo tehnyt pari kertaa ja aina pitää kokeilla ja vähän säveltää. Ny aion laittaa joukkoon myös vähän katkarapuja. Sambaloelekin sijasta olen käyttänyt muita chilipohjaisia kastikkeita. Sitruunaoliivit kruunavat makupaletin. Olen käyttänyt kalakutioita sekä lohikuutioita ja aina on tullut hyvää.
Hyvää oli - vaihdoin tosin kalakuutioista pakasteseitifileisiin. Teelusikallisella sambal oelekia jäi melko miedoksi, oli hieman mausteinen muttei yhtään tulinen. Sitruunatäytteiset oliivit epäilyttivät ideana, mutta toimivat tässä ruuassa yllättävän hyvin.
Soossi hyvää, mut pakastekala jää mauttomaksi. Kannattaa tehdä tuoreesta kalasta.
Olipa älyttömän hyvää ja maukasta! Suosittelen!
Tein kuutioidusta lohesta ja laitoin uuniin tunniksi 200 asteeseen. Hyvää.