• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Chilinen makkara-omenapannu

Chilinen makkara-omenapannu on lämmittävän tulinen. Tarjoa esimerkiksi raejuuston ja perunoiden kanssa.
Chilinen makkara-omenapannu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 110 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400gmakkaraa
    • 2(n. 500 g)omenaa (esim. Jonagold)
    • 2-3(n. 300 g)sipulia
    • 1rklöljyä
    • n. 1 1/2dlvettä
    • 1/2-1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

    • Valio Arki raejuustoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi makkarat (ja kuori tarvittaessa). Leikkaa kuoritut omenat reiluiksi kuutioiksi. Suikaloi sipulit.
  2. Ruskista makkaraviipaleet paistokasarissa ja siirrä ne lautaselle.
  3. Kuullota sipuleita rasvassa 2-3 minuuttia. Lisää omenat ja jatka paistamista pari minuuttia.
  4. Kaada tomaattimurska paistokasariin, huuhdo tölkki vedellä ja kaada vesi joukkoon. Lisää hunaja ja makkaraviipaleet. Hauduta 5-10 minuuttia, kunnes omenat ovat rapean kypsiä. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisäksi raejuustoa ja perunoita tai riisiä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 110 kcal460 kJ
  • Proteiinia4,37 g
  • Hiilihydraatteja5,12 g
  • Rasvaa7,84 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13