• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Dijon-perunasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Dijon-perunasalaatti

Sinappinen kirkas perunasalaatti on mainio lisäke makkaralle. Dijon kokojyväsinappi tuo perunasalaattiin uudenlaisen maun ja ulkonäön. Tämäkin resepti vain n. 1,05€/annos*.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min
  • 92 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 annosta
    • 1kgPirkka perunoita (uusia perunoita tai
    • vihreä pussi)
    • 1tlsuolaa
    • 1dllehtipersiljaa hienonnettuna

Kastike

    • 1dlMaille Dijon kokojyväsinappia
    • 1/2dlPirkka rypsiöljyä
    • 2rklomenaviinietikkaa
    • 1rklhunajaa
    • 1tlmustapippuria

Lisäksi

    • Kauppiaan oma grillimakkaraa

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä ja kuori ne. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria.
  2. Kuutioi perunat ja mausta ne suolalla. Hienonna sipulit ja sipulin varret. Sekoita perunat, sipulit ja lehtipersilja keskenään.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada kastike perunasalaatin joukkoon. Sekoita nostellen. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi grillattua makkaraa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 92 kcal385 kJ
  • Proteiinia1,67 g
  • Hiilihydraatteja12,4 g
  • Rasvaa3,77 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua