Eggs Benedict eli Benedictin munat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Eggs Benedict eli Benedictin munat sopivat mainiosti brunssille. Myös rapeaksi paistettu pekoni sopii leipien päälle savukinkun sijaan.
Ainekset
4 annosta
Hollandaisekastike
- 3 kananmunan keltuaista
- 150 g Pirkka voita
- 2 rkl vettä
- 1/2–1 rkl sitruunanmehua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Uppomunat
- 4 Pirkka Luomu kananmunaa
- 2 l vettä
- 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- ripaus suolaa ja pippuria
Lisäksi
- 1 nippu (450 g) vihreää parsaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 Fazer kaurasämpylää
- 100 g savusaunakinkkua
Ravintosisältö
- Energia1 045 kJ / 250 kcal
- Rasva19,5 g
- josta tyydyttynyttä11,2 g
- Hiilihydraatit7,2 g
- josta sokereita1,8 g
- Proteiini11 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti niin kauan, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa, sakeaa ja hieman kiisselimäistä. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
- Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
- Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
- Halkaise sämpylät ja paahda ne uunin grillivastusten alla. Asettele leipien päälle parsatankoja, hollandaisekastiketta, kinkkuviipaleita ja uppomuna.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Santa Maria mustapippuri jauhettu 20gHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Parsa vihreä 450g 1lkHinta 8,49/kpl18,87/kg
- Korpela savusaunakinkku 500 gHinta 7,59/kpl15,18/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Mustapippuri 25g jauhettu pssPlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl34,80/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (43,60/kg)
- Meira Mustapippuri 32g jauhettu tlkHinta 2,85/kpl89,06/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Parsa vihreä 500g 1lkHinta 5,49/kpl10,98/kg
- Parsa vihreä 500g Unkari 1lkHinta 5,95/kpl11,90/kg
- Plussa-etuTamminen savusaunapalvileikkele 100gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl22,50/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (23,50/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(82 arviota)
- 30 - 60 min3,9(81 arviota)
- 30 - 60 min4,4(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(139 arviota)
- 30 - 60 min3,9(81 arviota)
- alle 30 min4,2(22 arviota)
- 30 - 60 min3,1(15 arviota)
- alle 15 min4,4(61 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (71 arviota)
- Kallen kokkeilut.3 vuotta sittenUppomunan voi tehdä mikrossa Mikron kestävä kulho 4d Etikkaa 1-2 rkl Vettä 2 1/2dl Kuumenna vesi kiehuvaksi, pyöräytä vettä ja riko muna veteen. 15 s aluksi ja lisää 30 s. Seuraa kiehumista ettei poksahda eli avaa välillä luukkua. Ota reikälusikalla pois ja keitä lisää munia samassa vedessä. Mausta suolalla ja pippurilla.