Eggs Benedict eli Benedictin munat
Eggs Benedict eli Benedictin munat sopivat mainiosti brunssille. Myös rapeaksi paistettu pekoni sopii leipien päälle savukinkun sijaan.
4 annosta30 - 60 min340 kcal / annos (200g)
Ainekset
4 annosta
Hollandaisekastike
- 3kananmunan keltuaista
- 150gPirkka voita
- 2rklvettä
- 1/2-1rklsitruunanmehua
- ripaussuolaa ja mustapippuria
Uppomunat
- 2lvettä
- 1/2dlväkiviinaetikkaa
- ripaussuolaa ja pippuria
Lisäksi
- 1nippu(450 g)vihreää parsaa
- 1/2tlsuolaa
- 2Fazer kaurasämpylää
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka savusaunakinkkua
Valmistus
30 - 60 min- Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti niin kauan, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa, sakeaa ja hieman kiisselimäistä. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
- Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
- Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
- Halkaise sämpylät ja paahda ne uunin grillivastusten alla. Asettele leipien päälle parsatankoja, hollandaisekastiketta, kinkkuviipaleita ja uppomuna.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Teemat
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 340 kcal1 420 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa28 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Uppomunan voi tehdä mikrossa Mikron kestävä kulho 4d Etikkaa 1-2 rkl Vettä 2 1/2dl Kuumenna vesi kiehuvaksi, pyöräytä vettä ja riko muna veteen. 15 s aluksi ja lisää 30 s. Seuraa kiehumista ettei poksahda eli avaa välillä luukkua. Ota reikälusikalla pois ja keitä lisää munia samassa vedessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voisi olla kätevämpää ja ekologisempaa paahtaa leivät leivänpaahtimessa.