Hyppää sisältöön
Eggs Benedict eli Benedictin munatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Eggs Benedict eli Benedictin munat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Eggs Benedict eli Benedictin munat sopivat mainiosti brunssille. Myös rapeaksi paistettu pekoni sopii leipien päälle savukinkun sijaan.

    Ainekset

    4 annosta

    Hollandaisekastike

    • 3 kananmunan keltuaista
    • 150 g Pirkka voita
    • 2 rkl vettä
    • 1/2–1 rkl sitruunanmehua
    • ripaus suolaa ja mustapippuria

    Uppomunat

    Lisäksi

    • 1 nippu (450 g) vihreää parsaa
    • 1/2 tl suolaa
    • 2 Fazer kaurasämpylää
    • 100 g savusaunakinkkua

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 045 kJ / 250 kcal
    • Rasva
      19,5 g
    • josta tyydyttynyttä
      11,2 g
    • Hiilihydraatit
      7,2 g
    • josta sokereita
      1,8 g
    • Proteiini
      11 g
    • Suola
      1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti niin kauan, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa, sakeaa ja hieman kiisselimäistä. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
    2. Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
    3. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
    4. Halkaise sämpylät ja paahda ne uunin grillivastusten alla. Asettele leipien päälle parsatankoja, hollandaisekastiketta, kinkkuviipaleita ja uppomuna.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 4,19/kpl
      8,38/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,64/kpl
      3,79/kg
    • Santa Maria mustapippuri jauhettu 20g
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Parsa vihreä 450g 1lk
      Hinta 8,49/kpl
      18,87/kg
    • Korpela savusaunakinkku 500 g
      Hinta 7,59/kpl
      15,18/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,61/kpl
      3,19/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,87/kpl
      34,80/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (43,60/kg)
    • Meira Mustapippuri 32g jauhettu tlk
      Hinta 2,85/kpl
      89,06/kg
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,49/kpl
      5,68/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,49/kpl
      6,02/kg
    • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4l
      Hinta 1,79/kpl
      4,48/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,79/kpl
      2,98/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Parsa vihreä 500g 1lk
      Hinta 5,49/kpl
      10,98/kg
    • Parsa vihreä 500g Unkari 1lk
      Hinta 5,95/kpl
      11,90/kg
    • Plussa-etu
      Tamminen savusaunapalvileikkele 100g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      22,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,35/kpl (23,50/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (71 arviota)

    • Kallen kokkeilut.
      3 vuotta sitten
      Uppomunan voi tehdä mikrossa Mikron kestävä kulho 4d Etikkaa 1-2 rkl Vettä 2 1/2dl Kuumenna vesi kiehuvaksi, pyöräytä vettä ja riko muna veteen. 15 s aluksi ja lisää 30 s. Seuraa kiehumista ettei poksahda eli avaa välillä luukkua. Ota reikälusikalla pois ja keitä lisää munia samassa vedessä. Mausta suolalla ja pippurilla.