Eggs Benedict eli Benedictin munatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Eggs Benedict eli Benedictin munat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Eggs Benedict eli Benedictin munat sopivat mainiosti brunssille. Myös rapeaksi paistettu pekoni sopii leipien päälle savukinkun sijaan.

    Ainekset

    4 annosta

    Hollandaisekastike

    3
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    150 g
     
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai
    1/2–1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    ripaus
     
    suolaa ja mustapippuria
    tai

    Uppomunat

    4
     
    tai
    2 l
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    väkiviinaetikkaa
    tai
    ripaus
     
    suolaa ja pippuria
    tai

    Lisäksi

    1 nippu (450 g)
     
    vihreää parsaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    tai
    1/2 pkt (à 200 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 046 kJ / 250 kcal
    Rasva
    19,5 g
    josta tyydyttynyttä
    11,2 g
    Hiilihydraatit
    7,2 g
    josta sokereita
    1,8 g
    Proteiini
    11 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti niin kauan, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa, sakeaa ja hieman kiisselimäistä. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.

    Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.

    Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.

    Halkaise sämpylät ja paahda ne uunin grillivastusten alla. Asettele leipien päälle parsatankoja, hollandaisekastiketta, kinkkuviipaleita ja uppomuna.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Santa Maria mustapippuri jauhettu 20g
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomu
      Hinta 2,85/kpl
      7,13/l
    • Pirkka suomalainen savusaunakinkku 200g
      Hinta 3,45/kpl
      17,25/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,51/kpl
      2,69/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Meira Mustapippuri 25g jauhettu pss
      Hinta 1,25/kpl
      50,00/kg
    • Meira Mustapippuri 32g jauhettu tlk
      Hinta 2,69/kpl
      84,06/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,49/kpl
      6,02/kg
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,49/kpl
      5,68/kg
    • Korpela savusaunakinkku 500 g
      Hinta 7,59/kpl
      15,18/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (56 arviota)

    • Kallen kokkeilut.
      1 vuosi sitten
      Uppomunan voi tehdä mikrossa Mikron kestävä kulho 4d Etikkaa 1-2 rkl Vettä 2 1/2dl Kuumenna vesi kiehuvaksi, pyöräytä vettä ja riko muna veteen. 15 s aluksi ja lisää 30 s. Seuraa kiehumista ettei poksahda eli avaa välillä luukkua. Ota reikälusikalla pois ja keitä lisää munia samassa vedessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Lorien
      2 vuotta sitten
      Voisi olla kätevämpää ja ekologisempaa paahtaa leivät leivänpaahtimessa.