• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Eggs Benedict eli Benedictin munat

Eggs Benedict eli Benedictin munat sopivat mainiosti brunssille. Myös rapeaksi paistettu pekoni sopii leipien päälle savukinkun sijaan.
Eggs Benedict eli Benedictin munat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 340 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta

Hollandaisekastike

    • 3kananmunan keltuaista
    • 2rklvettä
    • 1/2-1rklsitruunanmehua
    • ripaus suolaa ja mustapippuria

Uppomunat

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 2lvettä
    • 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • ripaussuolaa ja pippuria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti niin kauan, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa, sakeaa ja hieman kiisselimäistä. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
  2. Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
  3. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
  4. Halkaise sämpylät ja paahda ne uunin grillivastusten alla. Asettele leipien päälle parsatankoja, hollandaisekastiketta, kinkkuviipaleita ja uppomuna.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 340 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua