Eggs Benedict eli Benedictin munat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Hollandaisekastike | |
---|---|
3 | kananmunan keltuaista tai |
150 g | tai |
2 rkl | vettä tai |
1/2–1 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
Uppomunat | |
4 | tai |
2 l | vettä tai |
1/2 dl | väkiviinaetikkaa tai |
ripaus | suolaa ja pippuria tai |
Lisäksi | |
1 nippu (450 g) | vihreää parsaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 | tai |
1/2 pkt (à 200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 046 kJ / 250 kcal |
Rasva | 19,5 g |
josta tyydyttynyttä | 11,2 g |
Hiilihydraatit | 7,2 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 11 g |
Suola | 1,4 g |
Valmistus
Hollandaisekastike: Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti niin kauan, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa, sakeaa ja hieman kiisselimäistä. Ota astia vesihauteesta. Kaada sulatettua rasvaa seoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi.
Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
Halkaise sämpylät ja paahda ne uunin grillivastusten alla. Asettele leipien päälle parsatankoja, hollandaisekastiketta, kinkkuviipaleita ja uppomuna.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Santa Maria mustapippuri jauhettu 20gHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomuHinta 2,85/kpl7,13/l
- Pirkka suomalainen savusaunakinkku 200gHinta 3,45/kpl17,25/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira Mustapippuri 25g jauhettu pssHinta 1,25/kpl50,00/kg
- Meira Mustapippuri 32g jauhettu tlkHinta 2,69/kpl84,06/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Korpela savusaunakinkku 500 gHinta 7,59/kpl15,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(77 arviota)
- 30 - 60 min4,4(12 arviota)
- 30 - 60 min4,0(16 arviota)
- 30 - 60 min3,9(129 arviota)
- alle 15 min4,4(60 arviota)
- 30 - 60 min3,9(73 arviota)
- 30 - 60 min3,8(18 arviota)
- 30 - 60 min3,1(12 arviota)
Arvostele resepti
- Kallen kokkeilut.1 vuosi sittenUppomunan voi tehdä mikrossa Mikron kestävä kulho 4d Etikkaa 1-2 rkl Vettä 2 1/2dl Kuumenna vesi kiehuvaksi, pyöräytä vettä ja riko muna veteen. 15 s aluksi ja lisää 30 s. Seuraa kiehumista ettei poksahda eli avaa välillä luukkua. Ota reikälusikalla pois ja keitä lisää munia samassa vedessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lorien2 vuotta sittenVoisi olla kätevämpää ja ekologisempaa paahtaa leivät leivänpaahtimessa.