• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parsan keitto

Parsa on keväinen herkku. Tarjoa lisäksi voisulaa ja parmesaania tai Hollandaise-kastiketta.
Parsan keitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 500gtuoretta vihreää tai valkoista parsaa
    • vettä
    • suolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori parsat ohuesti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois pari senttiä puumaista osaa.
  2. Nosta parsat kiehuvaan, kevyesti suolalla maustettuun veteen esimerkiksi paistokasariin. Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät. Keittoaika vaihtelee parsan paksuuden ja tuoreuden mukaan Vihreä parsa kypsyy nopeammin (3-8 minuuttia) kuin valkoinen (10-14 minuuttia). Kokeile kypsyyttä cocktailtikuilla parsojen tyvestä.
  3. Tarjoa parsat heti lämpiminä tai kylminä. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta ne pysyvät kauniin vihreinä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 32 kcal135 kJ
  • Proteiinia36 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille28