Parsan keitto
Parsa on keväinen herkku. Tarjoa lisäksi voisulaa ja parmesaania tai Hollandaise-kastiketta.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 32 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 500gtuoretta vihreää tai valkoista parsaa
- vettä
- suolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori parsat ohuesti nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois pari senttiä puumaista osaa.
- Nosta parsat kiehuvaan, kevyesti suolalla maustettuun veteen esimerkiksi paistokasariin. Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät. Keittoaika vaihtelee parsan paksuuden ja tuoreuden mukaan Vihreä parsa kypsyy nopeammin (3-8 minuuttia) kuin valkoinen (10-14 minuuttia). Kokeile kypsyyttä cocktailtikuilla parsojen tyvestä.
- Tarjoa parsat heti lämpiminä tai kylminä. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta ne pysyvät kauniin vihreinä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 32 kcal135 kJ
- Proteiinia 36 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Parsan keitto? Ei siis parsakeittoa? - - Parsakeittoa voinee tehdä säilyke(tölkki)parsastakin.