• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rukiinen Eggs Benedict

Eggs Benedict on klassinen brunssiruoka. Tässä versiossa ruisleivän päälle kootaan pinaattia, kylmäsavulohta, uppomuna ja hollandaisekastiketta.
Rukiinen Eggs Benedict
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 330 kcal / annos (210g)

Ainekset

4 annosta
    • 1/2pkt(à 280 g)Oululainen Reissumies Tosi Ruis -leipää
    • 1pkt(70 g)tuoretta pinaattia
    • 1rklFlora Culinesse juoksevaa margariinia
    • suolaa
    • pippuria

Uppomunat

Hollandaisekastike

    • 1/2dlFlora Culinesse juoksevaa margariinia
    • 1ps(22 g)Knorr Hollandaise -kastikeaineksia
    • 2 1/2dlmaitoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Mausta suolalla.
  2. Hollandaisekastike: Sulata rasva kattilassa. Lisää kastikejauhe ja maito kattilaaan. Keitä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  3. Huuhdo pinaatit. Kuumenna rasva pannulla ja kääntele pinaattia 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paahda leivät halutessasi. Asettele leiville pinaattia, kylmäsavulohta, hollandaisekastiketta ja uppomuna. Koristele halutessasi herneenversoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa loppu hollandaisekastike keitetyn parsan kanssa.

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4