Rukiinen Eggs Benedict
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Eggs Benedict on klassinen brunssiruoka. Tässä versiossa ruisleivän päälle kootaan pinaattia, kylmäsavulohta, uppomuna ja hollandaisekastiketta.
Ainekset
4 annosta
1/2 pkt (à 280 g) | tai |
1 pkt (150 g) | kylmäsavulohta tai |
1 pkt (70 g) | tuoretta pinaattia tai |
1 rkl | Flora Culinesse juoksevaa margariinia tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | pippuria tai |
Uppomunat | |
---|---|
4 | tai |
2 l | vettä tai |
1/2 dl | väkiviinaetikkaa tai |
ripaus | suolaa tai |
Hollandaisekastike | |
1/2 dl | Flora Culinesse juoksevaa margariinia tai |
1 ps (22 g) | tai |
2 1/2 dl | maitoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 692 kJ / 165 kcal |
Rasva | 10,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 8 g |
josta sokereita | 3 g |
Proteiini | 10 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Uppomunat: Kuumenna vesi kattilassa poreilevaksi ja mittaa joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen poreilevassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Mausta suolalla.
Hollandaisekastike: Sulata rasva kattilassa. Lisää kastikejauhe ja maito kattilaaan. Keitä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Huuhdo pinaatit. Kuumenna rasva pannulla ja kääntele pinaattia 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda leivät halutessasi. Asettele leiville pinaattia, kylmäsavulohta, hollandaisekastiketta ja uppomuna. Koristele halutessasi herneenversoilla.
Vinkki! Tarjoa loppu hollandaisekastike keitetyn parsan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenOululainen Reissumies Tosi Tumma ruisleipä 4kpl/280gHinta 1,29/kpl4,61/kg
- Pinaatti 70g 1lkHinta 1,89/kpl27,00/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Knorr Kastikeaines Hollandaisekastike 3x22gHinta 2,15/kpl32,58/kg
- Pysyvästi edullinenOululainen Reissumies Tosi Ohut Ruis täysjyväruisleipä 5kpl/175gHinta 0,99/kpl5,66/kg
- Pysyvästi edullinenVaasan ruispalat ohut herkku 6kpl/195gHinta 1,65/kpl8,46/kg
- Pirkka Luomu babypinaatti 65gHinta 1,99/kpl30,62/kg
- Pirkka babypinaatti 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,99/kpl5,98/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(66 arviota)
- 30 - 60 min3,6(82 arviota)
- alle 15 min3,7(143 arviota)
- 30 - 60 min4,0(3 arviota)
- 30 - 60 min3,9(33 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,7(40 arviota)
- 30 - 60 min4,0(93 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (12 arviota)