• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Parsapiirakka

Valmistat lehtevän parsapiirakan helposti valmiista voitaikinasta. Kokeile täytteeseen myös muita voimakkaita juustoja, esimerkiksi manchegoa.
Parsapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / annos (110g)

Ainekset

8 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
  2. Leikkaa taikina puoliksi ja kauli puolikkaat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 26 x 30 cm). Nosta taikinalevyt leivinpaperien päälle pellille. Voitele taikinoiden reunat kananmunalla noin 3 cm:n leveydeltä. Sekoita loput kananmunat juustoraasteen joukkoon. Levitä taikinoiden keskelle juusto-kananmunaseos ja asettele pinnalle parsat. Mausta mustapippurilla.
  3. Paista yksi piirakka kerrallaan 225-asteisen uunin alatasolla noin 18 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja rapea. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 220 kcal927 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu