Hyppää sisältöön
Lohi-parsapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-parsapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tuore parsa ja kylmäsavulohi sopivat hyvin keväisen piirakan täytteeksi. Parsapiirakassa on maukas rukiinen piirakkapohja.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 208 kJ / 289 kcal
    • Rasva
      18,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      10 g
    • Hiilihydraatit
      17,3 g
    • josta sokereita
      3 g
    • Proteiini
      10,3 g
    • Suola
      1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita jauhot, suola ja pehmeä rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
    2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
    3. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
    4. Leikkaa lohiviipaleet pienemmiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Levitä täytteet piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakan päälle.
    5. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (139 arviota)

    • Jenni
      2 vuotta sitten
      Hei, Voiko tätä pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Jenni, piirakan voi pakastaa, mutta sen rakenne voi muuttua sulatuksessa.
    • Maija
      2 vuotta sitten
      Nam! Suosikkiohjeeni parsa-aikaan vuodesta toiseen.
    • Päivi
      2 vuotta sitten
      Ihana suolainen piirakka, parsa ja kylmäsavulohen hyvä yhdistelmä. Tästä on tullut joka kevään perinne!!
    • Parsa-addikti
      6 vuotta sitten
      Tein tätä Äitienpäivän brunssille, ja kaikki tykkäsivät kovasti. Piirakka onnistui hyvin irtopohjavuokaan tehtynä, ja maun lisäksi myös ulkonäkö oli peukuttamisen arvoinen!
    • peukalokeskelläsitä
      6 vuotta sitten
      Miks ihmeessä videolla kaikki näyttää niin helpolta, mutta ohjeessa on ihan mahottomasti työvaiheita!? Onko parsa siis pakosti ryöpättävä? Eikä näytä kaveri kuullottavan sipuleitakaan... Ohjeisiin voisi laittaa maininnan, jos jotakin työvaihetta ei ole pakko tehdä. Tämmönen tumpelo ja laiska kokkaaja ei ymmärrä muuten :) Katotaan nyt sitten mitä tästä tulee.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Piirakka on testattu reseptin mukaan, eli parsat on tarkoitus ryöpätä ja sipulit kuullottaa. Välitän palautteesi ja kehitysehdotuksesi tiedoksi eteenpäin.
    • PeePee
      7 vuotta sitten
      Voiko tuo kalori määrä pitää paikkansa? Oli kyllä törkeen hyvää!!!