Lohi-parsapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-parsapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tuore parsa ja kylmäsavulohi sopivat hyvin keväisen piirakan täytteeksi. Parsapiirakassa on maukas rukiinen piirakkapohja.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    n. 400 g
     
    tuoretta vihreää parsaa
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1/2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 208 kJ / 289 kcal
    Rasva
    18,8 g
    josta tyydyttynyttä
    10 g
    Hiilihydraatit
    17,3 g
    josta sokereita
    3 g
    Proteiini
    10,3 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sekoita jauhot, suola ja pehmeä rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

    Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.

    Leikkaa lohiviipaleet pienemmiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Levitä täytteet piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakan päälle.

    Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Parsa vihreä 450g 1lk
      Hinta 7,49/kpl
      16,64/kg
    • Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
      Hinta 4,99/kpl
      33,27/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Parsa vihreä 500g 1lk
      Hinta 5,99/kpl
      11,98/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Hinta 1,95/kpl
      6,50/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (134 arviota)

    • Jenni
      1 vuosi sitten
      Hei, Voiko tätä pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Jenni, piirakan voi pakastaa, mutta sen rakenne voi muuttua sulatuksessa.
    • Maija
      1 vuosi sitten
      Nam! Suosikkiohjeeni parsa-aikaan vuodesta toiseen.
    • Päivi
      1 vuosi sitten
      Ihana suolainen piirakka, parsa ja kylmäsavulohen hyvä yhdistelmä. Tästä on tullut joka kevään perinne!!
    • Parsa-addikti
      5 vuotta sitten
      Tein tätä Äitienpäivän brunssille, ja kaikki tykkäsivät kovasti. Piirakka onnistui hyvin irtopohjavuokaan tehtynä, ja maun lisäksi myös ulkonäkö oli peukuttamisen arvoinen!
    • peukalokeskelläsitä
      5 vuotta sitten
      Miks ihmeessä videolla kaikki näyttää niin helpolta, mutta ohjeessa on ihan mahottomasti työvaiheita!? Onko parsa siis pakosti ryöpättävä? Eikä näytä kaveri kuullottavan sipuleitakaan... Ohjeisiin voisi laittaa maininnan, jos jotakin työvaihetta ei ole pakko tehdä. Tämmönen tumpelo ja laiska kokkaaja ei ymmärrä muuten :) Katotaan nyt sitten mitä tästä tulee.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Piirakka on testattu reseptin mukaan, eli parsat on tarkoitus ryöpätä ja sipulit kuullottaa. Välitän palautteesi ja kehitysehdotuksesi tiedoksi eteenpäin.
    • PeePee
      6 vuotta sitten
      Voiko tuo kalori määrä pitää paikkansa? Oli kyllä törkeen hyvää!!!