• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-parsapiirakka

Tuore parsa ja kylmäsavulohi sopivat hyvin keväisen piirakan täytteeksi. Parsapiirakassa on maukas rukiinen piirakkapohja. Tämäkin resepti vain n. 1,15€/annos*.
Lohi-parsapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 169 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita jauhot, suola ja pehmeä rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2-3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
  4. Leikkaa lohiviipaleet pienemmiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Levitä täytteet piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakan päälle.
  5. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 169 kcal705 kJ
  • Proteiinia5,64 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16