Lohi-parsapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tuore parsa ja kylmäsavulohi sopivat hyvin keväisen piirakan täytteeksi. Parsapiirakassa on maukas rukiinen piirakkapohja.
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 2 dl Pirkka ruisjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 100 g Pirkka voita
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl vettä
Täyte
- n. 400 g tuoretta vihreää parsaa
- 1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohiviipaleita
- 1 (100 g) sipuli
- 1/2 rkl öljyä
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia1 208 kJ / 289 kcal
- Rasva18,8 g
- josta tyydyttynyttä10 g
- Hiilihydraatit17,3 g
- josta sokereita3 g
- Proteiini10,3 g
- Suola1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sekoita jauhot, suola ja pehmeä rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä 2–3 senttiä puumaista osaa. Ryöppää parsat upottamalla ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen 2 minuutiksi. Nosta lävikköön ja jäähdytä kylmän veden alla, jotta kypsyminen lakkaa ja parsat pysyvät kirkkaan vihreinä.
- Leikkaa lohiviipaleet pienemmiksi paloiksi. Kuori, halkaise ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Levitä täytteet piirakkapohjan päälle. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakan päälle.
- Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 8,50/2 kpl28,33/kgIlman Plussa-korttia 4,99/kpl (33,27/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (6,63/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(424 arviota)
- alle 30 min3,3(63 arviota)
- 30 - 60 min3,9(83 arviota)
- 30 - 60 min3,3(4 arviota)
- 30 - 60 min3,8(151 arviota)
- 30 - 60 min4,4(107 arviota)
- 30 - 60 min3,9(175 arviota)
- 30 - 60 min3,9(81 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (139 arviota)
- Jenni2 vuotta sittenHei, Voiko tätä pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJenni, piirakan voi pakastaa, mutta sen rakenne voi muuttua sulatuksessa.
- Maija2 vuotta sittenNam! Suosikkiohjeeni parsa-aikaan vuodesta toiseen.
- Päivi2 vuotta sittenIhana suolainen piirakka, parsa ja kylmäsavulohen hyvä yhdistelmä. Tästä on tullut joka kevään perinne!!
- Parsa-addikti6 vuotta sittenTein tätä Äitienpäivän brunssille, ja kaikki tykkäsivät kovasti. Piirakka onnistui hyvin irtopohjavuokaan tehtynä, ja maun lisäksi myös ulkonäkö oli peukuttamisen arvoinen!
- peukalokeskelläsitä6 vuotta sittenMiks ihmeessä videolla kaikki näyttää niin helpolta, mutta ohjeessa on ihan mahottomasti työvaiheita!? Onko parsa siis pakosti ryöpättävä? Eikä näytä kaveri kuullottavan sipuleitakaan... Ohjeisiin voisi laittaa maininnan, jos jotakin työvaihetta ei ole pakko tehdä. Tämmönen tumpelo ja laiska kokkaaja ei ymmärrä muuten :) Katotaan nyt sitten mitä tästä tulee.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPiirakka on testattu reseptin mukaan, eli parsat on tarkoitus ryöpätä ja sipulit kuullottaa. Välitän palautteesi ja kehitysehdotuksesi tiedoksi eteenpäin.
- PeePee7 vuotta sittenVoiko tuo kalori määrä pitää paikkansa? Oli kyllä törkeen hyvää!!!