Uppomunat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Uppomunat sopivat tarjottavaksi muun muassa aamiaisella, leivän kanssa tai salaateissa. Kokeile vaikkapa Eggs Benedict -leipiä brunssiruokana.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
4 | kananmunaa tai |
2 l | vettä tai |
1 dl | väkiviinaetikkaa tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 57 kJ / 14 kcal |
Rasva | 0,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 1,1 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 1/2-4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Jatka kypsennystä 1-2 minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,8(136 arviota)
- 30 - 60 min3,4(5 arviota)
- 30 - 60 min4,0(22 arviota)
- alle 15 min4,4(61 arviota)
- yli 60 min3,6(29 arviota)
- yli 60 min3,9(335 arviota)
- yli 60 min2,9(7 arviota)
- alle 15 min3,3(271 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (81 arviota)
- Chef2 vuotta sittenTässä reseptissä on kyllä määrät hiukan vinksallaan. Vettä on tuplat liikaa, etikkaa hiukan liian vähän. Mutta tärkein on keittoaika, ei kai kukaan oikeasti halua syödä 4 minuutin uppomunia, saati sitten että vielä jatkaa keittoa kuten ohje ehdottaa. Tasan 2 minuuttia niin keltuainen on täysin löysä, kuten sen uppomunassa pitääkin.
- Etikkamunat3 vuotta sittenEtikkaa pitää olla mutta ruokalusikallinen riittää.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJoo, resepti on testattu K-Koekeittiössä ja todettu toimivaksi. Uppomunien keitinveteen lisätään usein etikkaa, jotta munat pysyvät koossa paremmin.
- Joo4 vuotta sittenOnkohan tässä reseptissä jokin virhe etikan määrässä?