Uppomunat
Uppomunat sopivat tarjottavaksi muun muassa aamiaisella, leivän kanssa tai salaateissa. Kokeile vaikkapa Eggs Benedict -leipiä brunssiruokana. Noin 0,20€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4kananmunaa
- 2lvettä
- 1dlväkiviinaetikkaa
- ripaussuolaa ja mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
- Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
- Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. (4 minuutin jälkeen keltuainen jää löysäksi. Jatka kypsennystä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.) Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tässä reseptissä on kyllä määrät hiukan vinksallaan. Vettä on tuplat liikaa, etikkaa hiukan liian vähän. Mutta tärkein on keittoaika, ei kai kukaan oikeasti halua syödä 4 minuutin uppomunia, saati sitten että vielä jatkaa keittoa kuten ohje ehdottaa. Tasan 2 minuuttia niin keltuainen on täysin löysä, kuten sen uppomunassa pitääkin.
Etikkaa pitää olla mutta ruokalusikallinen riittää.
Joo, resepti on testattu K-Koekeittiössä ja todettu toimivaksi. Uppomunien keitinveteen lisätään usein etikkaa, jotta munat pysyvät koossa paremmin.
Onkohan tässä reseptissä jokin virhe etikan määrässä?