• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
UppomunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uppomunat

Uppomunat sopivat tarjottavaksi muun muassa aamiaisella, leivän kanssa tai salaateissa. Kokeile vaikkapa Eggs Benedict -leipiä brunssiruokana. Noin 0,20€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4Pirkka kananmunaa
    • 2lvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
  2. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
  3. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. (4 minuutin jälkeen keltuainen jää löysäksi. Jatka kypsennystä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.) Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua