Uppomunat
Uppomunat sopivat tarjottavaksi muun muassa aamiaisella, leivän kanssa tai salaateissa. Kokeile vaikkapa Eggs Benedict -leipiä brunssiruokana. Noin 0,20€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4kananmunaa
- 2lvettä
- 1dlväkiviinaetikkaa
- ripaussuolaa ja mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
- Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
- Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. (4 minuutin jälkeen keltuainen jää löysäksi. Jatka kypsennystä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.) Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Onkohan tässä reseptissä jokin virhe etikan määrässä?
Joo, resepti on testattu K-Koekeittiössä ja todettu toimivaksi. Uppomunien keitinveteen lisätään usein etikkaa, jotta munat pysyvät koossa paremmin.
jos haluat pilata munasi, tee näin.