Uppomunat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Uppomunat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Uppomunat sopivat tarjottavaksi muun muassa aamiaisella, leivän kanssa tai salaateissa. Kokeile vaikkapa Eggs Benedict -leipiä brunssiruokana.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
4
 
kananmunaa
tai
2 l
 
vettä
tai
1 dl
 
väkiviinaetikkaa
tai
ripaus
 
suolaa ja mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
57 kJ / 14 kcal
Rasva
0,8 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
0 g
josta sokereita
0 g
Proteiini
1,1 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.

Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.

Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 1/2-4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Jatka kypsennystä 1-2 minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4l
    Hinta 1,79/kpl
    4,48/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (81 arviota)

  • Chef
    2 vuotta sitten
    Tässä reseptissä on kyllä määrät hiukan vinksallaan. Vettä on tuplat liikaa, etikkaa hiukan liian vähän. Mutta tärkein on keittoaika, ei kai kukaan oikeasti halua syödä 4 minuutin uppomunia, saati sitten että vielä jatkaa keittoa kuten ohje ehdottaa. Tasan 2 minuuttia niin keltuainen on täysin löysä, kuten sen uppomunassa pitääkin.
  • Etikkamunat
    3 vuotta sitten
    Etikkaa pitää olla mutta ruokalusikallinen riittää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Joo, resepti on testattu K-Koekeittiössä ja todettu toimivaksi. Uppomunien keitinveteen lisätään usein etikkaa, jotta munat pysyvät koossa paremmin.
  • Joo
    4 vuotta sitten
    Onkohan tässä reseptissä jokin virhe etikan määrässä?