Pinaatti-fetajuustopiirakat
Kasvistäytteiset filotaikinapiirakat maistuvat illanistujaisissa tai vaikkapa piknikillä.
24 kplyli 60 min184 kcal / 100 g
Ainekset
24 kpl
- 8arkkiafilotaikinaa (35 cm x 48 cm) (pakaste)
Täyte
- 1/2pientäpurjoa
- 1rklsalaattijuuston öljymarinadia
- 1ps(150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
Voiteluun
- salaattijuuston öljymarinadia
Pinnalle
- seesaminsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Ota filotaikina sulamaan. Valmista täyte.
- Siivilöi salaattijuustokuutiot ja leikkaa kahtia. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja kiehauta pannulla öljymarinadissa. Lisää joukkoon pakastepinaattipalat ja kahtia leikatut salaattijuustokuutiot.
- Levitä filotaikinalevy työpöydälle ja voitele kevyesti salaattijuuston öljymarinadilla. Nosta toinen levy päälle. Leikkaa levyistä kuusi 8 cm:n levyistä ja 35 cm:n pituista suikaletta.
- Annostele ruokalusikallinen pinaatti-juustotäytettä suikaleiden päähän ja taittele kolmioiksi. Voitele kolmiot öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista piirakat 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.
- Valmista loput piirakat samaan tapaan. Huom! Ota filotaikinalevyjä vain tarvitsemasi määrä kerrallaan ja peitä loput hyvin kelmulla tai kostutetulla liinalla tai säilytä pakkauksen foliossa, sillä levyt kuivuvat nopeasti.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 184 kcal772 kJ
- Proteiinia 8,39 g
- Hiilihydraatteja12,4 g
- Rasvaa10,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi