FlorentiinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Florentiinit

  • Annosmäärän. 30 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Florentiinit ovat ranskalainen jälkiruoka, joka on sekoitus makeista ja leivosta. Tämä pikkuleipä saa rakennetta pähkinä-rusina-marjasekoituksesta ja manteleista.

    Ainekset

    n. 30 kpl
    1 ps (150 g)
     
    pähkinä-rusina-marjasekoitusta
    tai
    1 dl (n. 60 g)
     
    kokonaisia manteleita
    tai
    100 g
     
    voita
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    tummaa siirappia
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    (koristeluun
     
    tummaa suklaata)
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min

    Rouhi pähkinä-marjasekoitus ja mantelit veitsellä.

    Kuumenna rasvaa, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes rasva on sulanut.

    Lisää rasvaseokseen kaikki loput ainekset.

    Nosta kahdella teelusikalla nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paina nokareita lusikalla hieman matalammaksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

    Halutessasi voit koristella florentiinien reunat kastamalla ne sulatettuun suklaaseen. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä.

    Säilytä florentiineja rasiassa. Pane pikkuleipäkerrosten väliin leivinpaperia, etteivät pikkuleivät tartu toisiinsa. Florentiinit säilyvät noin viikon. Voit myös pakastaa ne.

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 1,8 (6 arviota)