• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Terästetty suklaajuustotorttu

Terästetty suklaajuustotorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 317 kcal / 100 g

Ainekset

15 annosta

Pohja

    • 1dl(50 g)Pirkka manteleita
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1dlsokeria
    • 50gvoita
    • 1kananmuna

Täyte

    • 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • 1prk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 3kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2-3rklviskiä, rommia tai kahvilikööriä

Koristeeksi

    • 50gtummaa suklaata

Valmistus

yli 60 min
  1. Jauha mantelit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää kulhoon vehnäjauhot, sokeri sekä kylmä rasva. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat sekä leivinpaperi rasvalla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  3. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, munat, sokeri, kaakao ja alkoholi. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa. Koristele kakku suklaaraidoilla. Tarjoa kakku jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata alkoholin esimerkiksi appelsiinitäysmehulla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 317 kcal1 330 kJ
  • Proteiinia6,27 g
  • Hiilihydraatteja29,5 g
  • Rasvaa18,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • K-Kuluttajapalvelu26.8.2016

    Pullahiiri, kyllä vaan, voit käyttää myös valmista mantelijauhetta. Kannattaa silloin käyttää sitä 50 g.

  • Pullahiiri25.8.2016

    Hei! Jos käyttää valmista mantelijauhetta niin onko se määrä sitten tuo 50g?

  • Kuluttajapalvelu21.12.2015

    Joulutähti, kermaa ei tarvitse vaahdottaa ennen tuorejuuston joukkoon lisäämistä.

  • Joulutähti21.12.2015

    Hei, pitääkö vispikerma vispata ennen kuin se lisätään tuorejuuston joukkoon?