Forrest Gump -suklaapiiras
Tämä suklaapiiras valmistuu todella helposti pakastetaikinasta. Resepti: Sanna Kekäläinen
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Pohja
- 1pktMyllyn Paras pakastepiirakkataikinaa
Täyte
- 200gFazer tummaa suklaata
- 1dlkuohukermaa
- 3rkltomusokeria
- 50gvoita
Päälle ja tarjoiluun
- 1rsFazer suklaakonvehteja
- 1dlkuohukermaa
Valmistus
30 - 60 min- Painele sulanut taikina halkaisijaltaan n. 23-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat. Nosta taikinalle iso pala leivinpaperia ja laita painoksi kuivattuja herneitä tai keittämätöntä riisiä. Ne estävät taikinan reunoja valahtamasta paistamisen aikana. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista noin viisi minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja kauniin vaaleanruskea. Anna jäähtyä.
- Rouhi suklaa ja laita se muiden täyteaineiden kanssa teräksiseen kulhoon. Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Varo, ettei vesi osu kulhon pohjaan. Anna suklaan sulaa. Ota kulho pois kattilan päältä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
- Kaada täyte piirakkapohjalle. Koristele konvehdeilla. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa, kunnes täyte on tanakkaa.
- Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Tarjoa vaahto ja loput konvehdit piirakan kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi