• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Forrest Gump -suklaapiiras

Tämä suklaapiiras valmistuu todella helposti pakastetaikinasta. Resepti: Sanna Kekäläinen
Forrest Gump -suklaapiiras
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Pohja

    • 1pktMyllyn Paras pakastepiirakkataikinaa

Täyte

    • 200gFazer tummaa suklaata
    • 1dlkuohukermaa
    • 3rkltomusokeria
    • 50gvoita

Päälle ja tarjoiluun

    • 1rsFazer suklaakonvehteja
    • 1dlkuohukermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele sulanut taikina halkaisijaltaan n. 23-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat. Nosta taikinalle iso pala leivinpaperia ja laita painoksi kuivattuja herneitä tai keittämätöntä riisiä. Ne estävät taikinan reunoja valahtamasta paistamisen aikana. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista noin viisi minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja kauniin vaaleanruskea. Anna jäähtyä.
  2. Rouhi suklaa ja laita se muiden täyteaineiden kanssa teräksiseen kulhoon. Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Varo, ettei vesi osu kulhon pohjaan. Anna suklaan sulaa. Ota kulho pois kattilan päältä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
  3. Kaada täyte piirakkapohjalle. Koristele konvehdeilla. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa, kunnes täyte on tanakkaa.
  4. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Tarjoa vaahto ja loput konvehdit piirakan kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua