• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vilhelmiinat

Vilhelmiinat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 40 kpl
  • 30 - 60 min
  • 446 kcal / 100 g

Ainekset

n. 40 kpl
    • 200gvoita
    • 2dlsokeria
    • 2rklsiirappia
    • 1keltuainen
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 1rklvanilliinisokeria
    • 2tlruokasoodaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä noin 40 sentin mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa.
  2. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä. Pakkaa rasioihin tai lasitölkkeihin lahjaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 446 kcal1 870 kJ
  • Proteiinia5,56 g
  • Hiilihydraatteja55,9 g
  • Rasvaa22,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille29