Gluteeniton raparperikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton raparperikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton raparperikakku saa lisää mehevyyttä tuorejuustokuorrutuksesta.
  • Gluteeniton

Ainekset

12 annosta
150 g
 
tai
1/2 dl
 
maitoa
tai
3
 
kananmunaa
tai
3 dl
 
sokeria
tai
4 dl (n. 280 g)
 
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai
1/2 tl
 
kardemummaa
tai
5 dl (n. 250 g)
 
raparperipaloja
tai

Kuorrutus

1 rs (200 g)
 
Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
tai
3/4 dl
 
fariinisokeria
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 351 kJ / 323 kcal
Rasva
14,1 g
josta tyydyttynyttä
8,9 g
Hiilihydraatit
43,9 g
josta sokereita
26,9 g
Proteiini
3,9 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja voitele reunat. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada rasvaseos vaahtoon varovasti sekoittaen.

Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperipalat.

Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Irrota piirakka vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita tuorejuusto, fariinisokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä seos piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Voit pakastaa piirakan ilman kuorrutusta.