• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteenittomat suklaaleivokset

Gluteenittomat suklaaleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 150gleivontamargariinia
    • 5munaa
    • 2 1/2dlsokeria
    • 3dlluontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
    • 1 1/2dlmaissijauhoa (Risenta)
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1dlmaitoa

Kuorrutus

    • 4rklkuumaa kahvia
    • 4rklmargariinia
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 4dl(225 g)tomusokeria

Koristeluun

    • tummaa suklaata

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt rasva. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 10-15 minuuttia.
  2. Kuumenna kahvi ja sulata joukkoon rasva. Lisää kaakao, vanilliini- ja tomusokeri. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle levylle. Vuole suklaasta perunankuorimaveitsellä lastuja ja ripottele ne kuorrutteen päälle.
  3. Kun pinta on hieman kuivunut, leikkaa levy neliöiksi. Voit myös koristella leivokset kookoshiutaleilla tai mantelilastuilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 385 kcal1 610 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja55 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1