Omena-marenkipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-marenkipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton omena-marenkipiirakka saa päälleen ihanan marenkihunnun.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta
100 g
 
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
2
 
kananmunan keltuaista
tai
1 1/2 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
tai
1/2 dl
 
maitoa
tai

Pinnalle

2 (400 g)
 
hapanta omenaa (Jonagold)
tai
1/2–1 tl
 
tai
2
 
kananmunan valkuaista
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai
 
mantelilastuja
tai

Vuoan voiteluun

 
tai
 
kuoretonta mantelijauhetta
tai

Ravintosisältö

Energia
1 213 kJ / 290 kcal
Rasva
14,2 g
josta tyydyttynyttä
8,9 g
Hiilihydraatit
36,3 g
josta sokereita
26,2 g
Proteiini
3,1 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseokseen leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun ja mantelijauheella jauhotettuun (halkaisija 26 cm) piirakkavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.

Kuori ja lohko omenat. Levitä omenalohkot pohjan päälle. Mausta kanelilla.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahtoon sokeri vähitellen. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri. Peitä omenalohkot marengilla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 25–30 minuuttia. Tarjoa piirakka leipomispäivänä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta