Omena-marenkipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Gluteeniton omena-marenkipiirakka saa päälleen ihanan marenkihunnun.
- Gluteeniton
Ainekset
8 annosta
100 g | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
1 1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | tai |
1/2 dl | maitoa tai |
Pinnalle | |
---|---|
2 (400 g) | hapanta omenaa (Jonagold) tai |
1/2–1 tl | tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
mantelilastuja tai | |
Vuoan voiteluun | |
tai | |
kuoretonta mantelijauhetta tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 213 kJ / 290 kcal |
Rasva | 14,2 g |
josta tyydyttynyttä | 8,9 g |
Hiilihydraatit | 36,3 g |
josta sokereita | 26,2 g |
Proteiini | 3,1 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseokseen leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun ja mantelijauheella jauhotettuun (halkaisija 26 cm) piirakkavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.
Kuori ja lohko omenat. Levitä omenalohkot pohjan päälle. Mausta kanelilla.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahtoon sokeri vähitellen. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri. Peitä omenalohkot marengilla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 25–30 minuuttia. Tarjoa piirakka leipomispäivänä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta