Gluteeniton lohipiirakka
- Annosmäärä8–10 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Suolainen, gluteeniton piirakkapohja onnistuu helposti tummasta jauhoseoksesta. Gluteeniton lohipiirakka maistuu kaikille.
- Gluteeniton
Ainekset
8–10 palaa
Gluteeniton piirakkapohja | |
---|---|
150 g | tai |
3 dl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
1 rkl | vettä tai |
Täyte | |
1 pkt (150 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1/2 rs (à 250 g | tai |
Munamaito | |
3 | kananmunaa tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | maitoa tai |
1 ps (150 g) | tai |
1/2 dl | tuoretta persiljaa hienonnettuna tai |
1/2 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 418 kJ / 341 kcal |
Rasva | 26 g |
Hiilihydraatit | 14 g |
Proteiini | 11 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Nypi viileän rasvan kanssa jauhot sekaisin. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun korkeareunaisen piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Leikkaa lohi hieman pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannussa. Siirrä pannu liedeltä ja sekoita joukkoon lohi.
Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, maito ja juustoraaste. Lisää yrtit, pippuri ja suola.
Levitä esipaistetulle pohjalle lohi-sipuliseos ja huuhdotut, halkaistut tomaatit. Kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
Irrota hetken vetäytynyt piirakka vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä iltapalana tai lounasruokana salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,7(135 arviota)
- 30 - 60 min4,2(28 arviota)
- alle 30 min3,8(132 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,7(13 arviota)
- 30 - 60 min3,4(18 arviota)
- 30 - 60 min3,9(262 arviota)
- yli 60 min3,9(140 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (60 arviota)
- Miia2 vuotta sittenKalorimäärä olisi hyvä olla näkyvissä
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMiia, valitettavasti kaikille K-ruoan resepteille ei ole laskettu ravintoarvoja. Välitän toiveesi eteenpäin saada gluteenittomalle lohipiirakalle ravintoarvot.
- Tyytyväinen2 vuotta sittenTosi herkullinen ja helppotekoinen piirakka! Käytin tumman jauhoseoksen sijasta vaalea, mutta muita muutoksia en reseptiin tehnyt. Hyvää oli, kiitos!
- Leipuri3 vuotta sittenTodella hyvää! Korvasin kuitenkin toisella kerralla kuohukerman ruokakermalla, jottei tule aivan yhtä rasvaista ja juustoakin laitoin aavistuksen vähemmän...