Gluteeniton lohipiirakka
Suolainen, gluteeniton piirakkapohja onnistuu helposti tummasta jauhoseoksesta. Gluteeniton lohipiirakka maistuu kaikille. Noin 1,40 €/annos*
8-10 palaa30 - 60 min
Ainekset
8-10 palaa
Gluteeniton piirakkapohja
- 150gPirkka voita
- 1/4tlsuolaa
- 1kananmuna
- 1rklvettä
Täyte
- 1pkt(150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohiviipaleita
- 1(100 g)sipuli
- 1/2rs(à 250 gPirkka kirsikka- tai miniluumutomaatteja
Munamaito
- 3kananmunaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1dlmaitoa
- 1/2dltuoretta persiljaa hienonnettuna
- 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Nypi viileän rasvan kanssa jauhot sekaisin. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun korkeareunaisen piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Leikkaa lohi hieman pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannussa. Siirrä pannu liedeltä ja sekoita joukkoon lohi.
- Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, maito ja juustoraaste. Lisää yrtit, pippuri ja suola.
- Levitä esipaistetulle pohjalle lohi-sipuliseos ja huuhdotut, halkaistut tomaatit. Kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
- Irrota hetken vetäytynyt piirakka vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä iltapalana tai lounasruokana salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kalorimäärä olisi hyvä olla näkyvissä
Miia, valitettavasti kaikille K-ruoan resepteille ei ole laskettu ravintoarvoja. Välitän toiveesi eteenpäin saada gluteenittomalle lohipiirakalle ravintoarvot.
Tosi herkullinen ja helppotekoinen piirakka! Käytin tumman jauhoseoksen sijasta vaalea, mutta muita muutoksia en reseptiin tehnyt. Hyvää oli, kiitos!
Todella hyvää! Korvasin kuitenkin toisella kerralla kuohukerman ruokakermalla, jottei tule aivan yhtä rasvaista ja juustoakin laitoin aavistuksen vähemmän...