Gluteeniton lohipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton lohipiirakka

  • Annosmäärä8–10 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Suolainen, gluteeniton piirakkapohja onnistuu helposti tummasta jauhoseoksesta. Gluteeniton lohipiirakka maistuu kaikille.
  • Gluteeniton

Ainekset

8–10 palaa

Gluteeniton piirakkapohja

150 g
 
tai
3 dl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1 rkl
 
vettä
tai

Täyte

1 pkt (150 g)
 
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1/2 rs (à 250 g
 
tai

Munamaito

3
 
kananmunaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1 dl
 
maitoa
tai
1 ps (150 g)
 
tai
1/2 dl
 
tuoretta persiljaa hienonnettuna
tai
1/2 dl
 
tuoretta basilikaa hienonnettuna
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 438 kJ / 344 kcal
Rasva
26,7 g
josta tyydyttynyttä
15,7 g
Hiilihydraatit
13,6 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
11,3 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Nypi viileän rasvan kanssa jauhot sekaisin. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voidellun korkeareunaisen piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Leikkaa lohi hieman pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannussa. Siirrä pannu liedeltä ja sekoita joukkoon lohi.

Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, maito ja juustoraaste. Lisää yrtit, pippuri ja suola.

Levitä esipaistetulle pohjalle lohi-sipuliseos ja huuhdotut, halkaistut tomaatit. Kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.

Irrota hetken vetäytynyt piirakka vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä iltapalana tai lounasruokana salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,49/kpl
    29,93/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,99/kpl (33,27/kg)
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 1,99/kpl
    7,96/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    13,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Basilika rkk luomu Suomi 1lk
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (78 arviota)

  • Aino
    6 kuukautta sitten
    Mikä on uunin lämpö
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Aino, 200 astetta.
  • Kirsikka
    9 kuukautta sitten
    Oikeasti vispikermaa 2dl?Itse en ole suolaiseen piirakkaan ikinä laittanut,kuin tavallista/kaurakermaa,mutta jos toimii,niin miksipä ei.😊
  • Miia
    3 vuotta sitten
    Kalorimäärä olisi hyvä olla näkyvissä
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Miia, valitettavasti kaikille K-ruoan resepteille ei ole laskettu ravintoarvoja. Välitän toiveesi eteenpäin saada gluteenittomalle lohipiirakalle ravintoarvot.
  • Tyytyväinen
    3 vuotta sitten
    Tosi herkullinen ja helppotekoinen piirakka! Käytin tumman jauhoseoksen sijasta vaalea, mutta muita muutoksia en reseptiin tehnyt. Hyvää oli, kiitos!
  • Leipuri
    4 vuotta sitten
    Todella hyvää! Korvasin kuitenkin toisella kerralla kuohukerman ruokakermalla, jottei tule aivan yhtä rasvaista ja juustoakin laitoin aavistuksen vähemmän...