Gluteeniton porkkanakakku
Herkullisen mehevä porkkanakakku onnistuu myös gluteenittomana. Kruunaa porkkanakakku maukkaalla tuorejuustokuorrutteella.
n. 12 palaayli 60 min
Ainekset
n. 12 palaa
- 2(n. 3 dl)isoa porkkanaa
- 2kananmunaa
- 2dlsokeria
- 1 1/2tlPirkka kanelia
- 1/2tlPirkka kardemummaa
- 1tlleivinjauhetta
Kuorrutus
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 3/4dltomusokeria
- 1tlsitruunanmehua
- 1 1/2tlsitruunankuorta raastettuna
Koristelu
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Voitele vuoka voilla (Ø 24 cm) ) ja jauhota se gluteenittomalla jauhoseoksella. Kaada taikina kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa, uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
- Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerksiksi mantelirouheella.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tein pieneen vuokaan puolikkaalla ohjeella ja paistoin uunissa n. 25 min, onnistui hyvin
Herkullinen resepti ja onnistui erinomaisesti jo ensi yrittämällä!
Tulisikohan tästä puoli peltiä? Ajattelin tehdä sellaiseen suorakulman muotoiseen vuokaan, joka on puolen pellin kokoinen. Aineosista päätellen menisi siihen?
Herkullinen resepti! Toimii hyvin myös piirakkavuoassa.
This recipe is a keeper! I’m not celiac, but I’m definitely saving this, not only for my celiac friends, but also for myself because I can’t resist a good carrot cake 😍🥕🍰