Gluteeniton porkkanakakku
- Annosmäärän. 12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Herkullisen mehevä porkkanakakku onnistuu myös gluteenittomana. Kruunaa porkkanakakku maukkaalla tuorejuustokuorrutteella.
- Gluteeniton
Ainekset
n. 12 palaa
2 (n. 3 dl) | tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
100 g | tai |
2 dl | tai |
1 1/2 tl | tai |
1/2 tl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kuorrutus | |
---|---|
50 g | tai |
1 rs (180 g) | Pirkka maustamatonta tuorejuustoa tai |
3/4 dl | tomusokeria tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
1 1/2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
Koristelu | |
tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Voitele vuoka voilla (Ø 24 cm) ) ja jauhota se gluteenittomalla jauhoseoksella. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa, uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerksiksi mantelirouheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(172 arvostelua)
- yli 60 min3,1(216 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(254 arvostelua)
- yli 60 min4,1(138 arvostelua)
- yli 60 min3,6(48 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(69 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(35 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(84 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (361 arvostelua)
- Nipa6 päivää sittenResepteissä olis näköjään kommenttien perusteella hyvä mainita minkä kokoiseen astiaan kakku tehdään, koska osalle ei tuo pala määrä kerro mitään. Tai sitten maininta, että jos haluat pellillisen, tee taikina kaksinkertaisena. Pellilliseen tarvii tehä tämä resepti vähintään kaksinkertaisena, koska palamäärä on 12 palaa. Pellillisessähän se on yleensä 24 palaa.
- Kotileipuri14 päivää sittenTällä ohjeella ei onnistunut. Lättänä ja littana. Hyvä maku.
- En halua leipoa koko iltaa3 kuukautta sittenMinullakin tuli pohjasta vain reilun sentin paksuinen, joten jouduin tekemään toisenkin pohjan ja täyttämään kakun, jotta siitä tulisi jonkin kokoinen. Miksi näin pieni resepti? Kertokaa ainekset vaikka kahdella!
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenEn halua leipoa koko iltaa, kakusta saa korkeamman, kun vatkaa huolellisesti munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Kannattaa myös välttää avaamasta uunin luukkua paiston aikana. Ikävä kuitenkin kuulla, että kakku on jäänyt matalaksi. Palautteesi välittyy reseptin tekijöille.
- Sanna4 kuukautta sittenHmm… mun kakusta tuli noin 1cm paksu.
- Susanna5 kuukautta sittenResepti sinänsä hyvä, hieman enemmän kosteutta kaipasin itse taikinaan.
- Material keliakia6 kuukautta sittenSlay kakku<3 i ate and left no crumbs because it saw so delicious💅😍
- Kotileipuri7 kuukautta sittenParasta porkkanakakkua! Tästä ei huomaa eroa gluteenittoman ja normiversion välillä. Käytin desin valkoista sokeria ja desin fariinisokeria.
- Hahto11 kuukautta sittenTein pieneen vuokaan puolikkaalla ohjeella ja paistoin uunissa n. 25 min, onnistui hyvin
- Keliakia1 vuosi sittenHerkullinen resepti ja onnistui erinomaisesti jo ensi yrittämällä!
- nimimerkki1 vuosi sittenTulisikohan tästä puoli peltiä? Ajattelin tehdä sellaiseen suorakulman muotoiseen vuokaan, joka on puolen pellin kokoinen. Aineosista päätellen menisi siihen?
- Yum1 vuosi sittenHerkullinen resepti! Toimii hyvin myös piirakkavuoassa.
- J.3 vuotta sittenThis recipe is a keeper! I’m not celiac, but I’m definitely saving this, not only for my celiac friends, but also for myself because I can’t resist a good carrot cake 😍🥕🍰