Grillimestarin makkaranyytit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kääräise folioon peruna- ja makkaraviipaleita ja mehevöitä maustetulla sulatejuustolla. Helpot makkaranyytit valmistuvat uunissa tai kesällä grillissä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
10–12 (n. 500 g) | keitettyä uutta perunaa tai |
1 pkt (4 kpl/360 g) | tai |
1 rs (400 g) | tai |
nippu | ruohosipulia tai |
2 rkl | sinappia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 769 kJ / 185 kcal |
Rasva | 13,2 g |
josta tyydyttynyttä | 7 g |
Hiilihydraatit | 8,3 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 8,5 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Lohko perunat ja asettele ne neljälle reilun kokoiselle alumiinifoliopalalle. Hienonna ruohosipuli. (Jätä noin 1/2 dl ruohosipulisilppua koristeeksi.) Mausta sulatejuusto ruohosipulisilpulla, sinapilla ja mustapippurilla. Levitä sulatejuustoseos perunoiden päälle.
Leikkaa makkarat vinoviipaleiksi ja asettele ne keon päälle. Sulje nyyteiksi ja kypsennä grillin ritilällä tai 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Avaa nyytit ja ripottele päälle ruohosipulisilppua. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.
Vinkki! Pienempi annos ruokaa valmistuu mukavasti myös saunankiukaalla vahvassa Pirkka-alumiinifoliossa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka grillimakkara 360gHinta 1,99/kpl5,53/kg
- Pirkka maustamaton sulatejuusto 400g laktoositonHinta 4,35/kpl10,87/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Korpela Grillimakkara 400gHinta 4,35/kpl10,87/kg
- Atria Hiillos Grillimakkara 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- Valio Oltermanni sulatejuusto 400g leviHinta 5,69/kpl14,23/kg
- Olympia sulatejuusto 400g perinteinenHinta 5,39/kpl13,47/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 gHinta 1,35/kpl10,80/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(58 arviota)
- 30 - 60 min4,1(7 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- alle 30 min
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
- 30 - 60 min4,3(14 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,1(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (9 arviota)
- Vlja6 vuotta sittenOnko tässä ohjeessa virhe? Puoli kiloa perunoita ja melkein saman verran (400g) sulatejuustoa. Pitäiskö olla 1 kg perunoita tohon juusto määrään...
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenVIlja, kyseessä on oikea määrä. Voit toki halutessasi valmistaa makkaranyytit laittamalla niihin vähemmän juustoa.