• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirjolohivartaat ja chilinen kastike

Lohivartaat ja chilinen kastike ovat helppoa ja herkullista kesäruokaa. Kirjolohivartaat kypsyvät näppärästi grillissä.
Kirjolohivartaat ja chilinen kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 356 kcal / annos (180g)

Ainekset

4 annosta

Kastike

Lisäksi

    • n. 3/4kguusia perunoita
    • tilliä
    • nippuretiisejä
    • 1/2tuoretta kurkkua

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista kirjolohipaloista nahka. Leikkaa palat pitkittäin kahteen osaan ja työnnä pienet varrastikut viipaleisiin. Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia tai grillissä välillä käännellen. Sivele öljyllä ja ripottele vartaiden koristeeksi seesaminsiemeniä.
  2. Sekoita tilli, ruohosipuli ja chilikastike ruoanvalmistusjogurtin joukkoon. Mausta kastike vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  3. Keitä uudet, hyvin pestyt perunat suolalla ja tillivarsilla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja hienonna perunoiden pinnalle tuoretta tilliä. Tarjoa kirjolohivartaat uusien perunoiden, retiisien, kurkun ja kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 356 kcal1 490 kJ
  • Proteiinia31,9 g
  • Hiilihydraatteja9,2 g
  • Rasvaa21,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille