Kirjolohivartaat ja chilinen kastike
Lohivartaat ja chilinen kastike ovat helppoa ja herkullista kesäruokaa. Kirjolohivartaat kypsyvät näppärästi grillissä.
4 annostaalle 30 min356 kcal / annos (180g)
Ainekset
4 annosta
- 600gkirjolohifileetä
- 8kplpuista grillivarrastikkua
- 3/4tlsuolaa
- seesaminsiemeniä
- 2rklöljyä
Kastike
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
- 2rklPirkka makeaa chilikastiketta
- ripaussuolaa ja pippuria
Lisäksi
- n. 3/4kguusia perunoita
- tilliä
- nippuretiisejä
- 1/2tuoretta kurkkua
Valmistus
alle 30 min- Poista kirjolohifileestä ruodot, nahka ja ylimääräinen rasva. Leikkaa filee kahdeksaksi paksuksi viipaleeksi ja työnnä pienet varrastikut viipaleisiin. Mausta vartaat suolalla ja kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia tai grillissä välillä käännellen. Sivele öljyllä ja ripottele vartaiden koristeeksi seesaminsiemeniä.
- Sekoita tilli, ruohosipuli ja chilikastike ruoanvalmistusjogurtin joukkoon. Mausta kastike vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Keitä uudet, hyvin pestyt perunat suolalla ja tillivarsilla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja hienonna perunoiden pinnalle tuoretta tilliä. Tarjoa kirjolohivartaat uusien perunoiden, retiisien, kurkun ja kastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 180g100 g
- 356 kcal1 490 kJ
- Proteiinia 31,9 g
- Hiilihydraatteja9,2 g
- Rasvaa21,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi