• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

BBQ-perunavartaat

Paprikaiset barbequevartaat maistuvat tulisen ruoan ystäville. Voit tehdä marinadista vieläkin tulisemman lisäämällä cayennepippurin määrää. Tämäkin resepti vain n. 0,95€/annos*.
BBQ-perunavartaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / annos (190g)

Ainekset

5 annosta

Marinadi

    • 2rklrypsiöljyä
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1tlcayennepippuria
    • 1tlsavupaprikajauhetta
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat huolellisesti. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika paloiksi (noin 3 x 3 cm). Viipaloi makkarat paksuiksi viipaleiksi.
  2. Liota puiset varrastikut. Pujottele varrastikkuihin vuorotellen makkaraa, paprikaa ja perunoita. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sivele marinadi kaikkialle vartaiden pintaan.
  3. Laita vartaat uuniritilän päälle ja nosta uunin keskitasolle. Laita ritilän alle pelti ja leivinpaperi, jotta rasva valuu leivinpaperille ja uuni pysyy siistinä. Kypsennä vartaita 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Voit myös kypsentää vartaat grillissä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 220 kcal914 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3