Bratwurstia ja chilikaalia
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Valmista bratwurstien lisäkkeeksi pannulla hauduteltavaa chilikaalia. Saksalaistyylinen lisäke maustetaan ruohosipulilla, chilillä ja valkosipulilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
700–800 g | valkokaalia tai |
1 | tai |
1 | punainen paprika tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | öljyä tai |
2–3 rkl | valkoviinietikkaa tai |
2 rkl | hunajaa tai |
1 tl | suolaa tai |
ruohosipulia tai | |
2 pkt (à 4 kpl) | tai |
sinappia tai |
Ravintosisältö
Energia | 637 kJ / 150 kcal |
Rasva | 11,1 g |
josta tyydyttynyttä | 3,8 g |
Hiilihydraatit | 6,3 g |
josta sokereita | 5,8 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Suikaloi kaali juustohöylällä ja hienonna loput veitsellä. Poista chilistä ja paprikasta siemenet. Hienonna chili, paprika ja valkosipuli. Kiehauta ne öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää paprika ja kaali. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kaalista irtoaa hieman nestettä.
Sekoita etikka, hunaja ja suola keskenään. Kaada seos kaalin joukkoon. Anna hautua kannen alla vielä noin 10 minuuttia, kunnes se on pureskeltavan pehmeää. (Syys- ja talvikaali vaativat hieman pidemmän kypsymisajan kuin kesäkaali.)
Ruskista bratwurstit öljyssä pannulla kaalin hautuessa. Ripottele mausteeksi runsaasti hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa sinapin kanssa.