Bratwurstia ja chilikaaliaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bratwurstia ja chilikaalia

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Valmista bratwurstien lisäkkeeksi pannulla hauduteltavaa chilikaalia. Saksalaistyylinen lisäke maustetaan ruohosipulilla, chilillä ja valkosipulilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
700–800 g
 
valkokaalia
tai
1
 
tai
1
 
punainen paprika
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
2–3 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
2 rkl
 
hunajaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
 
ruohosipulia
tai
2 pkt (à 4 kpl)
 
tai
 
sinappia
tai

Ravintosisältö

Energia
637 kJ / 150 kcal
Rasva
11,1 g
josta tyydyttynyttä
3,8 g
Hiilihydraatit
6,3 g
josta sokereita
5,8 g
Proteiini
5,2 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Suikaloi kaali juustohöylällä ja hienonna loput veitsellä. Poista chilistä ja paprikasta siemenet. Hienonna chili, paprika ja valkosipuli. Kiehauta ne öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää paprika ja kaali. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kaalista irtoaa hieman nestettä.
Sekoita etikka, hunaja ja suola keskenään. Kaada seos kaalin joukkoon. Anna hautua kannen alla vielä noin 10 minuuttia, kunnes se on pureskeltavan pehmeää. (Syys- ja talvikaali vaativat hieman pidemmän kypsymisajan kuin kesäkaali.)
Ruskista bratwurstit öljyssä pannulla kaalin hautuessa. Ripottele mausteeksi runsaasti hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa sinapin kanssa.