Bratwurstia ja chilikaalia
Valmista bratwurstien lisäkkeeksi pannulla hauduteltavaa chilikaalia. Saksalaistyylinen lisäke maustetaan ruohosipulilla, chilillä ja valkosipulilla.
4 annosta30 - 60 min551 kcal / annos (340g)
Ainekset
4 annosta
- 700-800gvalkokaalia
- 1punainen paprika
- 1-2valkosipulinkynttä
- 2rklöljyä
- 2-3rklvalkoviinietikkaa
- 2rklhunajaa
- 1tlsuolaa
- ruohosipulia
- 2pkt(à 4 kpl)Pirkka bratwurstia
- sinappia
Valmistus
30 - 60 min- Suikaloi kaali juustohöylällä ja hienonna loput veitsellä. Poista chilistä ja paprikasta siemenet. Hienonna chili, paprika ja valkosipuli. Kiehauta ne öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää paprika ja kaali. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kaalista irtoaa hieman nestettä.
- Sekoita etikka, hunaja ja suola keskenään. Kaada seos kaalin joukkoon. Anna hautua kannen alla vielä noin 10 minuuttia, kunnes se on pureskeltavan pehmeää. (Syys- ja talvikaali vaativat hieman pidemmän kypsymisajan kuin kesäkaali.)
- Ruskista bratwurstit öljyssä pannulla kaalin hautuessa. Ripottele mausteeksi runsaasti hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa sinapin kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 340g100 g
- 551 kcal2 310 kJ
- Proteiinia 20,7 g
- Hiilihydraatteja26,9 g
- Rasvaa40,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi