• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savusiika, yrttiperunat ja jogurttikastike

Savusiika, yrttiperunat ja jogurttikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 340 kcal / annos (310g)

Ainekset

4-5 annosta
    • n. 500gsavusiikafileetä

Yrttiperunat

    • 1kgPirkka puikulaperunoita
    • 2isoasipulia
    • 1 1/2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 2tltimjamia
    • 1tlbasilikaa
    • ripausmustapippurirouhetta

Jogurttikastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese perunat huolellisesti ja halkaise pituussuunnassa. Kuori ja lohko sipulit. Pane perunat ja sipulit isoon kulhoon. Kaada joukkoon öljy. Mausta suolalla, timjamilla, basilikalla ja mustapippurirouheella. Sekoita.
  2. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla noin 20 minuuttia.
  3. Mausta jogurtti sinapilla, sokerilla, suolalla ja silputulla ruohosipulilla sekä basilikalla.
  4. Poista siikafileistä nahka. Paloittele fileet parin kolmen sentin viipaleiksi.
  5. Nostele peruna-sipuliseos lämmitetylle vadille. Asettele päälle kala fileen muotoon. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa jogurttikastike erikseen.

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 340 kcal1 420 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7