GyrosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gyros

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Gyros on kreikan matkoilta tuttua pikaruokaa. Turkkilaisesta döneristä poiketen gyros tehdään usein possusta, kanasta tai lampaasta. Tällä kertaa gyros täytetään naudanlihalla.

    Ainekset

    4 annosta
    1 ps (400 g)
     
    tai
    2 (200 g)
     
    tomaattia
    tai
    1/2 (n. 60 g)
     
    punasipulia
    tai
    1/2 ps (à 100 g)
     
    salaattia
    tai
    1/2 ps (à 500 g)
     
    tai
    4
     
    tai

    Tsatsiki

    1 prk (200 g)
     
    tai
    100 g
     
    kurkkua
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    822 kJ / 196 kcal
    Rasva
    10 g
    josta tyydyttynyttä
    4,3 g
    Hiilihydraatit
    16,7 g
    josta sokereita
    3 g
    Proteiini
    9,5 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Ruskista jäiset kebablastut kuumalla pannulla ilman rasvaa. Puolita ja viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Suikaloi salaatti.

    Raasta kurkku ja sekoita kaikki tsatsikin ainekset keskenään. Paista ranskanperunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

    Lämmitä rieskat mikrossa tai pannulla. Levitä rieskoille tsatsikia, kebablihaa, tomaattia, sipulia ja salaattia. Kääräise rieskat tötteröiksi folion avulla. Lisää tötteröihin muutama ranskanperuna. Tarjoa gyros heti lämpimänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100g 1lk
      Hinta 0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka grillatut kebablastut 400g pakaste
      Hinta 5,19/kpl
      12,98/kg
    • Pirkka ranskanperuna 500 g pakaste
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Vaasan Lapin Rieskaset ohra 260g 8 kpl
      Hinta 1,95/kpl
      7,50/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Tomaatti Suomi
      Hinta n. 0,29/kpl
      3,19/kg
    • Merivuoren tuorekurkku Suomi kg
      Hinta n. 1,05/kpl
      2,99/kg
    • Kurkku Suomi
      Hinta n. 1,05/kpl
      2,99/kg
    • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Punasipuli ulkomainen
      Hinta n. 0,28/kpl
      2,79/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,35/kpl
      39,17/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka kebablastu 200g
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    • Görans döner grillatut kebablastut 1kg pakaste
      Hinta 13,30/kpl
      13,30/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
      Hinta 4,49/kpl
      4,49/kg
    • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
      Hinta 1,85/kpl
      4,63/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (98 arviota)

    • .
      1 vuosi sitten
      Miksi turkkilaista jogurttia?
    • Spjakku
      2 vuotta sitten
      mielummin tortillaa kuin rieskaa.
    • nöpö
      3 vuotta sitten
      kovvaa
    • Kurkku
      3 vuotta sitten
      Kannattaa valuttaa kurkkuraasteesta enin neste ennen jugurttiin sekoittamista.