Gyros
Gyros on kreikan matkoilta tuttua pikaruokaa. Turkkilaisesta döneristä poiketen gyros tehdään usein possusta, kanasta tai lampaasta. Tällä kertaa gyros täytetään naudanlihalla. Noin 2,20 €/annos*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 2(200 g)tomaattia
- 1/2(n. 60 g)punasipulia
- 1/2ps(à 100 g)salaattia
- 1/2ps(à 500 g)Pirkka ranskanperunoita (pakaste)
- 4isoa pyöreää rieskaa (esim. Fazer Street Food rieska)
Tsatsiki
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 100gkurkkua
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Ruskista jäiset kebablastut kuumalla pannulla ilman rasvaa. Puolita ja viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Suikaloi salaatti.
- Raasta kurkku ja sekoita kaikki tsatsikin ainekset keskenään. Paista ranskanperunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lämmitä rieskat mikrossa tai pannulla. Levitä rieskoille tsatsikia, kebablihaa, tomaattia, sipulia ja salaattia. Kääräise rieskat tötteröiksi folion avulla. Lisää tötteröihin muutama ranskanperuna. Tarjoa gyros heti lämpimänä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit
Kommentoi
mielummin tortillaa kuin rieskaa.
kovvaa
Kannattaa valuttaa kurkkuraasteesta enin neste ennen jugurttiin sekoittamista.