Jauhelihapitat
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Täytä jauhelihapitat jauhelihaseoksella ja raikkailla kasviksilla. Viimeistele pitaleivät salaattijuustokuutiolla ja tsatsiki-tyyppisellä kastikkeella.
Ainekset
6 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 tl | tai |
1 tl | mustapippuria tai |
ripaus | chilijauhetta tai |
1 ps (100 g) | jääsalaattia tai |
2 (200 g) | tomaattia tai |
1 (50 g) | pieni punasipuli tai |
1 (200 g) | Pirkka syöntikypsä avokado tai |
1/2–1 prk (à 365 g/200 g) | tai |
1 pkt (400 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
1/2 (n. 170 g) | kurkkua tai |
1 prk (200 g) | tai |
1–2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | sokeria tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se. Huuhdo salaatti. Viipaloi tomaatit ja kuorittu sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikan avulla kuoresta. Viipaloi avokado. Valuta salaattijuustokuutiot.
Raasta ja valuta kurkku kastiketta varten. Sekoita kurkkuraaste kermaviilin joukkoon ja mausta kastike valkosipulilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.