• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jauhelihapitat

Täytä jauhelihapitat jauhelihaseoksella ja raikkailla kasviksilla. Viimeistele pitaleivät salaattijuustokuutiolla ja tsatsiki-tyyppisellä kastikkeella.
Jauhelihapitat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 320 kcal / annos (240g)

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1/2tlsuolaa
    • 2tljuustokuminaa
    • 1tlmustapippuria
    • ripauschilijauhetta
    • 1ps(100 g)jääsalaattia
    • 2(200 g)tomaattia
    • 1(50 g)pieni punasipuli
    • 1(200 g)Pirkka syöntikypsä avokado

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se. Huuhdo salaatti. Viipaloi tomaatit ja kuorittu sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikan avulla kuoresta. Viipaloi avokado. Valuta salaattijuustokuutiot.
  2. Raasta ja valuta kurkku kastiketta varten. Sekoita kurkkuraaste kermaviilin joukkoon ja mausta kastike valkosipulilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
  3. Leikkaa pitaleivät auki taskuiksi ja lämmitä esimerkiksi paahtimessa. Täytä pitaleivät jauhelihaseoksella, kasviksilla, salaattijuustolla ja kastikkeella.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia19,2 g
  • Hiilihydraatteja31,7 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua