Hyppää sisältöön
JauhelihapitatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihapitat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Täytä jauhelihapitat jauhelihaseoksella ja raikkailla kasviksilla. Viimeistele pitaleivät salaattijuustokuutiolla ja tsatsiki-tyyppisellä kastikkeella.

    Ainekset

    6 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 tl
     
    mustapippuria
    tai
    ripaus
     
    chilijauhetta
    tai
    1 ps (100 g)
     
    jääsalaattia
    tai
    2 (200 g)
     
    tomaattia
    tai
    1 (50 g)
     
    pieni punasipuli
    tai
    1 (200 g)
     
    Pirkka syöntikypsä avokado
    tai
    1/2–1 prk (à 365 g/200 g)
     
    tai
    1 pkt (400 g)
     
    tai

    Kastike

    1/2 (n. 170 g)
     
    kurkkua
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1–2
     
    valkosipulinkynttä hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    sokeria
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se. Huuhdo salaatti. Viipaloi tomaatit ja kuorittu sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikan avulla kuoresta. Viipaloi avokado. Valuta salaattijuustokuutiot.
    Raasta ja valuta kurkku kastiketta varten. Sekoita kurkkuraaste kermaviilin joukkoon ja mausta kastike valkosipulilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.