Nizzalainen leipä
Pan bagnat on eteläranskalainen eväsleipä, joka on tuttu näky Nizzan kaduilla. Reilusti täytetyt tonnikalaleivät maistuvat lounaaksi kesäisenä päivänä. Noin 1,65€/annos.
4 kplalle 30 min
Ainekset
4 kpl
- 4isoa sämpylää
- 1tlk(185 g/ 130 g)Pirkka tonnikalaa öljyssä, MSC
- 4jääsalaatinlehteä
- 2keitettyä kananmunaa viipaloituna
- ripaussuolaa
- 2(200 g)tomaattia
- 100gkurkkua
- 1(50 g)pieni punasipuli
- n. 1/2rklvalkoista tai tummaa balsamiviinietikkaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Halkaise sämpylät. Valuta tonnikala. Sivele leiville oliiviöljyä.
- Täytä leivät jääsalaatilla, tonnikalalla sekä suolalla maustetuilla kananmunilla. Lisää tomaatti- ja kurkkuviipaleet, punasipulirenkaat ja oliivit.
- Valuta leiville etikkaa ja halutessasi oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lisää leipien väliin halutessasi majoneesia. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Lämpimänä leipä maistuu parhaiten <3