• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mehevät kirjolohi-ruispurilaiset

Mehevät kirjolohi-ruispurilaiset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 125 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin kastike. Keitä munat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Kuori munat. Leikkaa toinen muna viipaleiksi koristelua varten ja hienonna toinen. Hienonna myös maustekurkkuviipaleet, sipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  2. Viipaloi filee noin 1/2 cm:n paksuisiksi, mahdollisimman leveiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Paista lohiviipaleet nopeasti pannulla ilman rasvaa ja mausta ne pippurilla. Voit levittää kalaviipaleet myös leivinpaperin päälle pellille ja paistaa uunissa 225 asteessa grillivastusten alla noin 5 minuuttia.
  3. Lämmitä leivät mikroaaltouunissa tai paahda ne. Voitele ne ohuesti aiolilla. Täytä leivät salaatinlehdillä, viipaloiduilla tomaateilla, kananmuna- ja lohiviipaleilla sekä jogurttikastikkeella. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 125 kcal522 kJ
  • Proteiinia7,76 g
  • Hiilihydraatteja8,03 g
  • Rasvaa6,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu