Rullakebab
Rullakebab onnistuu myös kotikeittiössä! Paista helpot leipäset uunissa ja täytä rullakebabista tutuilla mauilla. Nauti heti ja ihastu! Noin. 3.65€/annos.*
2 kpl30 - 60 min
Ainekset
2 kpl
Leipä
- 5dlvehnäjauhoja
- 2 1/2dlvettä
- 1/2rklsokeria
- 1tlsuolaa
- 2rklöljyä
Valkosipulikastike
- 1prk(2 dl)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/4tlsuolaa
Tomaattikastike
- 1/2dlvettä
- 1/2tlsokeria
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 1ps(300 g)Snellman grillattua kanakebabia
- 1-2rklöljyä
- 1(n. 100 g)tomaatti
- 100gkurkkua
- 1/2(n. 30 g)punasipulia
- 1/2ps(à 100 g)jääsalaattia
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää jauhot, sokeri ja suola lämpimän veden joukkoon. Vaivaa taikina kunnolla ja lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Sekoita valkosipulikastikkeen ainekset keskenään.
- Kuumenna tomaattikastikkeen tomaattisose ja vesi pienessä kattilassa. Mausta sokerilla ja pippurilla.
- Jaa kohonnut taikina puoliksi kahden leivinpaperin päälle. Kauli taikinat pyöreiksi, lähes leivinpaperien kokoisiksi lätyiksi. Nosta leivinpaperit uunipelleille ja paista yksi kerrallaan 250-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja. Leipä on valmis, kun se saa hieman väriä.
- Hienonna tomaatti, kurkku, punasipuli ja salaatti. Paista kebab kuumalla pannulla rasvassa.
- Täytä leivät kebabilla, kastikkeilla, kasviksilla ja jalapenoilla. Kääri tiukalle rullalle folion sisään. Nauti rullakebabit heti.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit
Kommentoi
Tein ohjeen mukaan ja hyvin onnistui. Oli iso hitti muillekin perheen jäsenille! Jotkut valitti että leivistä tuli kovia. Koska olin lukenut arvostelut etukäteen, tiesin varoa paistamasta liian kauan ja tuli pehmeitä joustavia lättyjä. (en odottanut ruskistamiseen asti)
Oon tehnyt tätä gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiksi ja lisäämällä psylliumia. Toimii erinomaisesti!
Hyvää oli. Jos näyttää siltä ettei lätty meinaa kääriytyä helposti, Se kannattaa laittaa hetkeksi pyyhkeen alle josa se pehmenee. Laitoin väliin itse pikkelöityjä chilimuhennosta, nam!
Tämä oli tosi hyvää! Leivän kanssa saa olla tosi tarkka. Meillä ei se toinen leipänen tarvinnut olla uuunissa kuin alle viisi minuuttia.
Hyvää oli! Maistui koko perheelle.
Pitää myös muistaa, että rullattavat partikkelit ovat valmiiksi pilkottuna, kastikkeet tehtynä ja lihat kuumennettuja, kun lätty otetaan uunista. Kannattaa myös suosia, toisin kuin pizzaa tehdessä leivinpaperia, ja esilämmittämätöntä peltiä. Voi myös suihkuttaa vettä lätyn päälle ennen uuniin laittoa. Kuumana kääritään.
Mun leipäni on niin rapea, että mä en pysty käärimään sitä rullalle. Mitä mä teen väärin?
Kazsa, harmi kuulla ettei leipä onnistunut toivotunlaisesti. Leipää paistetaan vain 7 minuutin ajan, mutta tämä voi vaihdella paljon uunista riippuen. Paista leipää vain juuri niin kauan, että se ottaa hieman väriä pintaan. Myös se minkä paksuiseksi leipä on kaulittu vaikuttaa paistoaikaan. Mikäli leivät ovat hyvin ohuita, voi olla että 250 asteisessa uunissa ne ehtivät paistua jo muutamassa minuutissa.