Sitruunainen marenkitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunainen marenkitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Sitruunainen marenkitorttu kruunaa kahvipöydän.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta

Marenki

3
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
sitruunanmehua
tai

Täyte

1 1/2 dl
 
vettä
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1
 
sitruunan mehu ja raastettu kuori
tai
3
 
kananmunan keltuaista
tai
2 dl
 
vispikermaa
tai
1
 
liivatelehti
tai
1/4 dl
 
kiehuvaa vettä
tai

Päälle

 
erilaisia marjoja ja hedelmiä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 007 kJ / 241 kcal
Rasva
10,7 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
31,9 g
josta sokereita
30,4 g
Proteiini
3,2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan ja jatka koko ajan vatkaamista. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Piirrä leivinpaperille, esimerkiksi lautasen avulla rengas, jonka halkaisija on noin 26 cm. Levitä marenkiseosta renkaan sisään noin 1 cm:n paksuinen kerros. Pursota seoksen loppu sen renkaan reunalle ruusukkeiksi, niin että ruusukkeista muodostuu tortulle reunus. Paista 100-asteisessa uunissa noin 3 tuntia eli kunnes marenki on kuivunut kovaksi. Anna marengin jäähtyä.

Sekoita vesi, sokeri, maissitärkkelysjauhot, sitruunoiden mehut ja raastettu kuori. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti ja sekoita koko ajan kunnes kiisseli sakenee. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen, nosta kattila pois levyltä. Anna kiisselin jäähtyä.

Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen 5–10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunakiisseli. Purista liivatteesta vesi ja liota se kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä liemi ja kaada se ohuena nauhana sekoittaen täytteen joukkoon.

Nosta marenkilevy tarjoiluastiaan ja levitä täyte marengin sisään. Anna hyytyä peitettynä kylmässä 2–3 tuntia. Koristele reunat. Vinkki: Voit valmistaa marengin etukäteen ja säilyttää sen leivinpaperilla peitettynä huoneenlämmössä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/l
  • Plussa-etu −9 %
    Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/kpl
    8,76/l
    Ilman Plussa-korttia 3,19/kpl (9,67/l)
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Hinta 1,49/kpl
    87,65/kg
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 2,79/kpl
    22,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 1,5 (8 arviota)