• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunainen marenkitorttu

Sitruunainen marenkitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta

Marenki

    • 3kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria
    • 1tlsitruunanmehua

Täyte

    • 1 1/2dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 2rklmaissitärkkelysjauhoja
    • 1sitruunan mehu ja raastettu kuori
    • 3kananmunan keltuaista
    • 2dlvispikermaa
    • 1liivatelehti
    • 1/4dlkiehuvaa vettä

Päälle

    • erilaisia marjoja ja hedelmiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan ja jatka koko ajan vatkaamista. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Piirrä leivinpaperille, esimerkiksi lautasen avulla rengas, jonka halkaisija on noin 26 cm. Levitä marenkiseosta renkaan sisään noin 1 cm:n paksuinen kerros. Pursota seoksen loppu sen renkaan reunalle ruusukkeiksi, niin että ruusukkeista muodostuu tortulle reunus. Paista 100-asteisessa uunissa noin 3 tuntia eli kunnes marenki on kuivunut kovaksi. Anna marengin jäähtyä.
  2. Sekoita vesi, sokeri, maissitärkkelysjauhot, sitruunoiden mehut ja raastettu kuori. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti ja sekoita koko ajan kunnes kiisseli sakenee. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen, nosta kattila pois levyltä. Anna kiisselin jäähtyä.
  3. Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunakiisseli. Purista liivatteesta vesi ja liota se kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä liemi ja kaada se ohuena nauhana sekoittaen täytteen joukkoon.
  4. Nosta marenkilevy tarjoiluastiaan ja levitä täyte marengin sisään. Anna hyytyä peitettynä kylmässä 2-3 tuntia. Koristele reunat. Vinkki: Voit valmistaa marengin etukäteen ja säilyttää sen leivinpaperilla peitettynä huoneenlämmössä.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 172 kcal719 kJ
  • Proteiinia2,1 g
  • Hiilihydraatteja18,1 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille