Sitruunainen marenkitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunainen marenkitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Sitruunainen marenkitorttu kruunaa kahvipöydän.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta

Marenki

3
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
sitruunanmehua
tai

Täyte

1 1/2 dl
 
vettä
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1
 
sitruunan mehu ja raastettu kuori
tai
3
 
kananmunan keltuaista
tai
2 dl
 
vispikermaa
tai
1
 
liivatelehti
tai
1/4 dl
 
kiehuvaa vettä
tai

Päälle

 
erilaisia marjoja ja hedelmiä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 007 kJ / 241 kcal
Rasva
10,7 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
31,9 g
josta sokereita
30,4 g
Proteiini
3,2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan ja jatka koko ajan vatkaamista. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Piirrä leivinpaperille, esimerkiksi lautasen avulla rengas, jonka halkaisija on noin 26 cm. Levitä marenkiseosta renkaan sisään noin 1 cm:n paksuinen kerros. Pursota seoksen loppu sen renkaan reunalle ruusukkeiksi, niin että ruusukkeista muodostuu tortulle reunus. Paista 100-asteisessa uunissa noin 3 tuntia eli kunnes marenki on kuivunut kovaksi. Anna marengin jäähtyä.

Sekoita vesi, sokeri, maissitärkkelysjauhot, sitruunoiden mehut ja raastettu kuori. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti ja sekoita koko ajan kunnes kiisseli sakenee. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen, nosta kattila pois levyltä. Anna kiisselin jäähtyä.

Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen 5–10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunakiisseli. Purista liivatteesta vesi ja liota se kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä liemi ja kaada se ohuena nauhana sekoittaen täytteen joukkoon.

Nosta marenkilevy tarjoiluastiaan ja levitä täyte marengin sisään. Anna hyytyä peitettynä kylmässä 2–3 tuntia. Koristele reunat. Vinkki: Voit valmistaa marengin etukäteen ja säilyttää sen leivinpaperilla peitettynä huoneenlämmössä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
    Hinta 3,39/kpl
    10,27/l
  • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/l
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
    Hinta 3,49/kpl
    27,92/kg
  • Pirkka vadelma 225g 1lk ulkomainen
    Hinta 7,29/kpl
    32,40/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 1,5 (8 arviota)