• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rahkajäätelö

Itse tehty rahkajäätelö on sitruunaisen raikas herkku, joka onnistuu myös ilman jäätelökonetta. Tämäkin resepti vain n. 0,65€/annos*.
Rahkajäätelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 207 kcal / annos (110g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto ja rahka keskenään.
  2. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat, sokeri ja glukoosisiirappi. Vaahdota paksuhkoksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  3. Yhdistä seokset ja sekoita varovasti kaapimella tasaiseksi.
  4. Kaada jäätelömassa laakeaan vuokaan, peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkupuolella pari kertaa noin 20 minuutin välein ja tämän jälkeen vielä pari kertaa pakastamisen aikana.
  5. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes massa on lähes kovettunut. Jäätelö on parhaimmillaan heti tarjottuna. Jos pakastat sitä pidempään, ota jäätelö sulamaan hetki ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneessa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 207 kcal865 kJ
  • Proteiinia5,63 g
  • Hiilihydraatteja22,1 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 44 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu1.8.2016

    Jossu, rahkajäätelö onnistuu hyvin myös laktoosia sisältäviä tuotteita käyttämällä.

  • Jossu30.7.2016

    Onko reseptin onnistumisen kannalta oleellista käyttää laktoositonta tuotteita?