Kirpeä sitruunakiisseliReseptin takana kumppani

Kirpeä sitruunakiisseli

  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Helppo ja kirpeä sitruunakiisseli maistuu arkisena jälkiruokana.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

1
 
kananmuna
tai
1
 
sitruunan kuori raastettuna
tai
1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
maissitärkkelystä
tai
3 dl
 
vettä
tai
2 tl
 
tai

Pinnalle

 
sokeria
tai

Valmistus

alle 30 min

Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen. Pane sitruunankuoriraaste, -mehu, sokeri, tärkkelys, vesi ja kananmunan keltuainen paksupohjaiseen teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiisselin kiehua pari minuuttia vaimeasti kuplien. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa valkuainen ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto sileäksi sekoitettuun sitruunakiisseliin. Annostele jälkiruokamaljoihin tai pikkulaseihin.

Ripottele ohut kerros sokeria kiisselin pinnalle. Tarjoa välittömästi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (9 arviota)

  • Kp
    2 vuotta sitten
    Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen. Pane sitruunankuoriraaste, mehu, Ja kuinkahan paljon mehua kun missään mainita määrää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kp, kiitos hyvästä huomiosta. Sitruunakiisseliin tulee 1/2 dl sitruunamehua. Lisäämme puuttuneen tiedon reseptiin.
  • satunnainen kokkaaja
    6 vuotta sitten
    Mikä mehu? Kuinka paljon? Voisin arvata että yhden sitruunan mehu puristetaan 3 dl:aan vettä, mutta ohjeen laatija on jättänyt sen kertomatta