• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirpeä sitruunakiisseli

Kirpeä sitruunakiisseli
Reseptin teki kumppani
  • alle 30 min

Ainekset

    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 3/4dlsokeria
    • 1/2dlmaissitärkkelystä
    • 3dlvettä
    • 1kanamuna, keltuainen ja valkuainen eroteltuna
    • 2tlvaniljasokeria

Pinnalle

    • sokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane sitruunankuoriraaste, mehu, sokeri, tärkkelys, vesi ja kananmunan keltuainen paksupohjaiseen teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiisselin kiehua pari minuuttia vaimeasti kuplien. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  2. Vatkaa valkuainen ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto sileäksi sekoitettuun sitruunakiisseliin. Annostele jälkiruokamaljoihin tai pikkulaseihin.
  3. Ripottele ohut kerros sokeria kiisselin pinnalle. Tarjoa välittömästi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu