• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunasorbetti

Sitruunasorbetti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1 1/4dlvettä
    • 1liivatelehti
    • 1 1/4dlsitruunan mehua
    • 1 1/2dlmakeutusjauhetta tai sokeria
    • 1 1/4dlmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota liivatelehteä kylmässä, runsaassa vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna 1/4 dl vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon puristettu liivatelehti.
  2. Kaada vesi-liivateseokseen 1 dl kylmää vettä ja sitruunan mehu. Lisää vielä makeutusjauhe tai sokeri. Vie seos pakastimeen ja anna jäätyä hileiseksi noin 30-40 minuuttia. (Huom! Seoksen täytyy olla jäätynyt hileiseksi ennen maidon lisäämistä, ettei maito juoksetu.)
  3. Sekoita seosta ja kaada joukkoon kylmä maito. Jäädytä seosta vielä puoli tuntia ja sekoita jälleen. Anna jäätyä vielä vähintään 3 tuntia.
  4. Lusikoi sorbettiä pieniin laseihin. Tarjoa kevyenä ja raikkaana jälkiruokana.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 32 kcal134 kJ
  • Proteiinia1,2 g
  • Hiilihydraatteja4,3 g
  • Rasvaa1,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3