• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kalaseljanka

Seljanka on venäläinen keitto, jossa maistuvat maustekurkut ja tomaatti. Kalaseljanka on maukas vaihtoehto perinteiselle kalakeitolle.
Kalaseljanka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 333 kcal / annos (490g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • 1prk(120 g)smetanaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Viipaloi sipulit ja suikaloi porkkanat sekä selleri.
  2. Sulata voi ison kattilan pohjalla. Kuullota kasvikset voissa ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita ja kaada päälle vesi.
  3. Kaada joukkoon herkkusienet liemineen. Lisää mausteeksi laakerinlehti, suolaa, mustapippuria ja puristetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Viipaloi kohmeinen seiti ja lisää keittoon. Anna kiehua edelleen 10 minuuttia. Sekoita varovaisesti joukkoon tomaattipyree, sitruunanmehu ja suikaloitu maustekurkku. Ripottele pinnalle kaprikset ja tilliä. Tarjoa seljankan kanssa smetanaa ja tuoretta leipää.

Ravintosisältö perannos 490g100 g

  • 333 kcal1 400 kJ
  • Proteiinia22,5 g
  • Hiilihydraatteja17,2 g
  • Rasvaa17,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3