Härkäpapupihvit
Helpot härkäpapupihvit maistuvat esimerkiksi perunamuusin kanssa. Kokeile härkäpapupihvejä myös hampurilaisten välissä. N. 0,15€/annos.
- 16 kpl
- alle 30 min
- 63,9 kcal / annos (45g)
Ainekset
16 kpl
- 2dl(n. 110 g)härkäpapurouheseosta (Verso)
- 4dlvettä
- 2dlPirkka kaurahiutaleita
- 1(100 g)sipuli
- 1rklöljyä
- 2kananmunaa
- 1dlvehnäjauhoja
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Mittaa kulhoon härkäpapurouhe, kaurahiutaleet ja vesi. Anna pehmetä noin 30 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla öljyssä. Lisää sipulit sekä kaikki loput ainekset härkäpapujen ja kaurahiutaleiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Paista taikinasta pieniä pihvejä lettupannulla rasvassa (noin 16 kpl). Paistoaika 2-3 minuuttia per puoli. Tarjoa pihvit esimerkiksi yrttisen kermaviilikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 45g100 g
- 63,9 kcal268 kJ
- Proteiinia 3,93 g
- Hiilihydraatteja7,4 g
- Rasvaa1,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
En kutsuisi tätä edes ruuaksi.
Rakenne oli Ok kun laitoin vehnäjauhojen sijaan kaurajauhoja ja psylliumia. Mutta todella mautonta vaikka laitoin enemmän mausteita kuin ohjeessa.
Tein härkä- ja kidneypavuista, jotka keitin ja muussasin ja tietenkin laitoin lisäksi valkosipulia ja cayannepippuria ja muutoinkin maustoin enemmän. Paistoin ilman rasvaa en täysillä ja paistoaika 4-5 minuuttia, niin oikein hyvin pysyi kasassa. Vinkki teille ketä valititte mausta, MAISTAKAA ennen paistoa...
Luin kommentit ja lisäsin reseptiin kasvisliemikuution, ei kannattanut. Maistuu vain liemikuutiolle. Olen tottunut paistamaan pihvit aina uunissa ja niin tein näillekin. Ei kanattanut, uunista tuli ulos lättänä piparitaikinalevy. Kovin veltto taikina.
Itse lisäsin sipulien kuullotusvaiheessa porkkanaraastetta ja tilkkasen juoksevaa luomuhunajaa. Härkisrouheeseen latoin sekaan suomalaista hernerouhetta ja neljän viljan hiutaleita. Laitoin ne jäähdytettyyn kasvislieminesteeseen pehmenemään puoleksi tunniksi. Maustoin chilillä, paprikalla ja tilkkasella suolaa. Lisäsin munat ja jauhot. Massa pysyi hyvin kasassa tavallisellakin pannulla kun öljyntilkan sekaan annostelin isolla lusikalla muotoillen ja pannussa sopivasti heilutellen. Panu ei saa olla liian kuuma.Lämpöä voi nostaa loppuvaiheessa kun haluaa paistopinnan. Nam, nämä syötiin hampurialisten välissä! Koirakin mistoi ja hyväksi haukkui.
Pihvien rakenne oli todella hyvä. Kerrankin kasvispihvit pysyi kasassa ja paistaminen oli helppoa. Mausteita olisi saanut olla runsaammin ja porkkanaraastetta taikinassa niin olisi maku ollut parempi.
Siis eihän tuota voi paistaa :D pannulla ainakaan, meikäläisellä ei alkuunkaan onnistunut
Hyvä perusohje. Voi maustaa oman maun mukaan. Paistoin sipulin kaveriksi raastetun porkkanan. Lisäsin soijakastiketta, paprikajauhetta ja valkosipulin kynnen. Tuli tosi hyvää. Muksutkin tykkäsi.
Tulipa äärimmäisen vetistä mössöä. En suosittele.
Mauton ohje. Kenelle mautonta ruokaa halutaan tarjota?
Oli kyllä mauttomia pihvejä. Harmittaa kun kasvisruoasta tehdään tällaisia mauttomia reseptejä. Positiivisena voisi sanoa, että tämä resepti on hyvä pohja maukkaille pihveille. Rakenne on kuitenkin hyvä. Vaihtaisin kyllä vehnäjauhot joihinkin maukkaampiin jauhoihin, vaikka rukiiseen korppujauhoon. Mausteita pitää kyllä lisätä TODELLA paljon, jos näistä haluaa hyvän makuiset.
Vaatii kovasti mausteita että tälläisen punalihaystävän makuun taipuu
Ihan surkea ohje! Maistuu jauhoille ja munille. Härkis suoraan paketists oli huomattavasti parempaa.