• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kardemummainen mustikkapiirakka, maidoton

Maidoton mustikkapiirakka maistuu kaikille. Piirakan täytteessä käytetty vaniljaista soijajogurttia. Piirakkapohjassa maistuu kardemumma.
Kardemummainen mustikkapiirakka, maidoton
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 100gmaidotonta leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlkardemummaa

Täyte

    • 4dlmustikoita
    • 2dlvaniljanmakuista soijajogurttia (Alpro)
    • 1kananmuna
    • 1/2dlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää kuivat aineeet taikinaan nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm).
  2. Levitä päälle mustikat. (Jos käytät pakastemarjoja, sekoita marjojen joukkoon 2 tl perunajauhoja.)
  3. Sekoita jogurtin joukkoon muna ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 32 arvostelua
  • Heini21.5.2017

    Hei, ohjeessa lukee "2 dl a 500g jugurttia" - lienee virhe? ;)

  • K-Kuluttajapalvelu21.5.2017

    Heini, kiitos hyvästä huomiosta. Tarkennamme reseptiä tältä osin.

  • Laurel30.1.2017

    Eihän tämä vegaaninen ole kun ohjeessa on kananmunaa.

  • K-Kuluttajapalvelu30.1.2017

    Laurel, kiitos huomiostasi, korjaamme virheen.