Kardemummainen mustikkapiirakka, maidoton
Maidoton mustikkapiirakka maistuu kaikille. Piirakan täytteessä käytetty vaniljaista soijajogurttia. Piirakkapohjassa maistuu kardemumma.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 100gmaidotonta leivontamargariinia
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlkardemummaa
Täyte
- 4dlmustikoita
- 2dlvaniljanmakuista soijajogurttia (Alpro)
- 1kananmuna
- 1/2dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää kuivat aineeet taikinaan nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm).
- Levitä päälle mustikat. (Jos käytät pakastemarjoja, sekoita marjojen joukkoon 2 tl perunajauhoja.)
- Sekoita jogurtin joukkoon muna ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei! Voiko tätä pakastaa? Ajattelin tehdä gluteenittoman ja maidottoman version, onko silloin pohjan jauhojen määrässä jotain huomioitavaa?
Elisa, Mustikkapiirakan voi pakastaa. Resepti on testattu vehnäjauhoilla, mutta voit halutessasi kokeilla tehdä piirakan gluteenittomalla jauhoseoksella.
Hei, ohjeessa lukee "2 dl a 500g jugurttia" - lienee virhe? ;)
Heini, kiitos hyvästä huomiosta. Tarkennamme reseptiä tältä osin.
Eihän tämä vegaaninen ole kun ohjeessa on kananmunaa.
Laurel, kiitos huomiostasi, korjaamme virheen.