• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustapapupihvit

Mustapapupihvit ovat meheviä ja maukkaita. Kvinoa tuo pihveihin lisää ruokaisuutta. Pihvit sopivat hampurilaisen väliin tai syötäväksi sellaisenaan.
Mustapapupihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 kpl
    • 1/2dlkvinoaa
    • 1kananmuna
    • 1rklperunajauhoja
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tljuustokuminaa
    • mustapippuria
    • öljyä paistamiseen

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Huuhtele ja valuta mustapavut. Soseuta mustapavut sauvasekoittimella (älä soseuta aivan hienoksi, vaan jätä osa pavuista kokonaisiksi).
  2. Sekoita papujen joukkoon jäähtynyt kvinoa, kananmuna, perunajauhot sekä hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet.
  3. Paista mustapapupihvit kuumalla pannulla tai lettupannulla rasvassa. Nosta massaa kuumalle pannulle ja muotoile pihviksi lastan avulla. Paista pihvejä 2-3 minuuttia per puoli. Annoksesta saat 4 isoa tai 8 pienempää pihviä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Vegaaniset ja kananmunattomat mustapapupihvit saat korvaamalla kananmunan 1 1/2 ruokalusikallisella vettä. Pihvit murenevat tällöin hieman herkemmin, joten käännä varovasti.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 54,1 kcal226 kJ
  • Proteiinia3,27 g
  • Hiilihydraatteja6,24 g
  • Rasvaa1,05 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille33