• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juurespihvit

Juurespihvit valmistuvat helposti valmiista juuressoseesta. Resepti vain noin 0,80 €/annos*.
Juurespihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1 1/2dlkaurahiutaleita
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1pieni (100 g)sipuli
    • 2kananmunaa
    • 1tlProvencen mix -yrttisekoitusta
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Paistamiseen

    • juoksevaa margariinia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita juuressose, kaurahiutaleet ja perunajauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Kuutioi sipuli ja lisää kuutiot taikinaan. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.
  3. Paista taikinasta ohukaispannulla pihvejä miedolla lämmöllä. Paistoaika on noin 4 minuuttia / puoli. Tarjoa lisäksi halutessasi yrteillä maustettua kermaviilikastiketta.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 101 kcal421 kJ
  • Proteiinia3,3 g
  • Hiilihydraatteja13,3 g
  • Rasvaa3,76 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille33
  • makumimmi6.4.2017

    Oikein hyvää! Suolaa emme lisänneet ja maistui myös pienelle 2 vuotiaalle pojallekin :)

  • Juusman13.12.2016

    Creme fraiche mintulla ja sitruunalla sopii hyvin kastikkeeksi ;laitoin vielä vähän kookostakin sekaan.

  • Anonymous26.9.2016

    Paistaminen onnistuu myös uunissa. Vähän öljyä leivinpaperille niin eivät jää kiinni.

  • Mummeli17.3.2016

    Hyvä ja iisi aikuiseenkin makuun. Suolaa todellakin laitettava enemmän. En käyttänyt yrttiseloitusta, vaan laitoin timjamia, meiramia ja rosmariinia.

  • Nimetön käyttäjä10.3.2016

    Tein pihvit Pirkan punajuuriperunasoseesta ja soseutin sekaan kolme desiä kikherneitä. Lisäsin myös nokareen kasviliemikuutiota kiehuvaan vesitilkkaan sekoitettuna. Oli todella hyvää!

  • Kuluttajapalvelu29.2.2016

    TU, perunajauho toimii reseptissä sitovana ainesosana, joten sitä ei kannata jättää pois. Resepti on testattu perunajauhoilla, mutta myös maissitärkkelys voisi mahdollisesti toimia.

  • TU26.2.2016

    Miksi ohjeessa on perunajauhoa ja miten se vaikuttaa koostumukseen? Sen voinee jättää poiskin tai käyttää muuta tärkkelystä, kuten Maitzena?

  • Kokki420.2.2016

    Vaikea paistaa ainakin normipannulla, kun taikina on sellaista löysää kuraa.

  • Mari15.2.2016

    Jos paistamisen laskee mukaan, niin kestää aika lailla kauemmin kuin puoli tuntia. Tosin tuota yhdessä kommentissa mainittua vohvelirautaa en huomannut kokeilla. Tein punajuurisose pötkylästä ja käytin ruishiutaleita. Nam!

  • Nimetön käyttäjä7.2.2016

    Tein juuressoseen itse, valitsin juurekset maun mukaan ja lisäsin keittoliemeen kasvisliemikuution. Kermaviilin mausteeksi laitoin ripaukset sokeria, suolaa, mustapippuria, paprikaa ja rakuunaa sekä sitruunanmehua. Hyvää tuli aikuiseenkin makuun. Raastekasvispihviin verrattuna nämä ovat pehmeämpiä ja kypsempiä.

  • Wile4.2.2016

    Todella maukkaita. Nopea ja helppo valmistaa.

  • Katie3.2.2016

    Hyvä resepti ja mausteitakin oli minusta aivan sopivasti. En yleensäkään pidä kovin mausteisesta ruoasta. Pihvit jäivät aika löysiksi sisältä, ehkä paistoin liian vähän aikaa?

  • mikko2.2.2016

    Ihan ok resepti kunhan muistaa tuplata mausteiden ja suolan määrän, ei muuten maistunut juuri miltään.

  • Tiia28.1.2016

    Tykkäsin! Helppo ohje, mitä nyt mausteita piti lisätä. Tehdään varmasti uudestaan. Vohveliraudalla oliiviöljyssä paistoin, hyvin onnistui.