Juurespihvit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Juurespihvit valmistuvat helposti valmiista juuressoseesta.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
- 1 pkt (500 g) Pirkka juuressosetta
- 1 1/2 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 pieni (100 g) sipuli
- 2 kananmunaa
- 1 tl Pirkka provencale yrttiseosta
- 3/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Paistamiseen
- juoksevaa margariinia
Ravintosisältö
- Energia398 kJ / 95 kcal
- Rasva1,9 g
- josta tyydyttynyttä0,5 g
- Hiilihydraatit16,9 g
- josta sokereita3,6 g
- Proteiini3,5 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Sekoita juuressose, kaurahiutaleet ja perunajauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kuutioi sipuli ja lisää kuutiot taikinaan. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.
- Paista taikinasta ohukaispannulla pihvejä miedolla lämmöllä. Paistoaika on noin 4 minuuttia / puoli. Tarjoa lisäksi halutessasi yrteillä maustettua kermaviilikastiketta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl2,80/lIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (3,10/l)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,3(29 arviota)
- alle 30 min4,1(24 arviota)
- alle 30 min3,7(187 arviota)
- alle 30 min3,2(20 arviota)
- alle 30 min4,0(175 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- alle 30 min4,1(99 arviota)
- alle 30 min3,6(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (81 arviota)
- Helmi3 vuotta sittenValmistamiseen menee kyllä kauemmin kuin ilmoitetut 30 minuuttia, jos pihvejä paistaa 4min/puoli. Mausteiden määrä kannattaa moninkertaistaa. Muutoin ihan ok lapsiperheen arkiruoka.
- J4 vuotta sittenKesäloman aivotyhjiössä otin onnellisena vastaan helpon, kevyen reseptin. Paistovaiheeseen asti kaikki meni hyvin (pl. aivohiki tavaroita kaupasta etsiessä). Lapset (4 kpl) kehuivat ulkonäköä, mutta ruokailuvaiheessa alkoivat ongelmat. Loppuviimeksi isi ja äiti söivät koko setin, vaikka jokin muukin olisi maistunut. Ehkä extra suola ja pippuri olisi auttanut?
- Kotikokki6 vuotta sittenEi jatkoon...
- Tiitu6 vuotta sittenHei! Voiko pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTiitu, kypsät pihvit voi hyvin pakastaa.
- makumimmi8 vuotta sittenOikein hyvää! Suolaa emme lisänneet ja maistui myös pienelle 2 vuotiaalle pojallekin :)
- Juusman8 vuotta sittenCreme fraiche mintulla ja sitruunalla sopii hyvin kastikkeeksi ;laitoin vielä vähän kookostakin sekaan.
- Anonymous8 vuotta sittenPaistaminen onnistuu myös uunissa. Vähän öljyä leivinpaperille niin eivät jää kiinni.
- Mummeli9 vuotta sittenHyvä ja iisi aikuiseenkin makuun. Suolaa todellakin laitettava enemmän. En käyttänyt yrttiseloitusta, vaan laitoin timjamia, meiramia ja rosmariinia.
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenTein pihvit Pirkan punajuuriperunasoseesta ja soseutin sekaan kolme desiä kikherneitä. Lisäsin myös nokareen kasviliemikuutiota kiehuvaan vesitilkkaan sekoitettuna. Oli todella hyvää!
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenTU, perunajauho toimii reseptissä sitovana ainesosana, joten sitä ei kannata jättää pois. Resepti on testattu perunajauhoilla, mutta myös maissitärkkelys voisi mahdollisesti toimia.
- TU9 vuotta sittenMiksi ohjeessa on perunajauhoa ja miten se vaikuttaa koostumukseen? Sen voinee jättää poiskin tai käyttää muuta tärkkelystä, kuten Maitzena?
- Kokki49 vuotta sittenVaikea paistaa ainakin normipannulla, kun taikina on sellaista löysää kuraa.
- Mari9 vuotta sittenJos paistamisen laskee mukaan, niin kestää aika lailla kauemmin kuin puoli tuntia. Tosin tuota yhdessä kommentissa mainittua vohvelirautaa en huomannut kokeilla. Tein punajuurisose pötkylästä ja käytin ruishiutaleita. Nam!
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenTein juuressoseen itse, valitsin juurekset maun mukaan ja lisäsin keittoliemeen kasvisliemikuution. Kermaviilin mausteeksi laitoin ripaukset sokeria, suolaa, mustapippuria, paprikaa ja rakuunaa sekä sitruunanmehua. Hyvää tuli aikuiseenkin makuun. Raastekasvispihviin verrattuna nämä ovat pehmeämpiä ja kypsempiä.
- Wile9 vuotta sittenTodella maukkaita. Nopea ja helppo valmistaa.
- Katie9 vuotta sittenHyvä resepti ja mausteitakin oli minusta aivan sopivasti. En yleensäkään pidä kovin mausteisesta ruoasta. Pihvit jäivät aika löysiksi sisältä, ehkä paistoin liian vähän aikaa?
- mikko9 vuotta sittenIhan ok resepti kunhan muistaa tuplata mausteiden ja suolan määrän, ei muuten maistunut juuri miltään.
- Tiia9 vuotta sittenTykkäsin! Helppo ohje, mitä nyt mausteita piti lisätä. Tehdään varmasti uudestaan. Vohveliraudalla oliiviöljyssä paistoin, hyvin onnistui.