Juurespihvit
Juurespihvit valmistuvat helposti valmiista juuressoseesta.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(500 g)Pirkka juuressosetta
- 1 1/2dlkaurahiutaleita
- 1/2dlperunajauhoja
- 1pieni (100 g)sipuli
- 2kananmunaa
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Paistamiseen
- juoksevaa margariinia
Valmistus
alle 30 min- Sekoita juuressose, kaurahiutaleet ja perunajauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kuutioi sipuli ja lisää kuutiot taikinaan. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.
- Paista taikinasta ohukaispannulla pihvejä miedolla lämmöllä. Paistoaika on noin 4 minuuttia / puoli. Tarjoa lisäksi halutessasi yrteillä maustettua kermaviilikastiketta.
Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- alle 30 min3,7(181 arvostelua)
- alle 30 min3,3(24 arvostelua)
- alle 30 min3,1(17 arvostelua)
Kommentoi
Valmistamiseen menee kyllä kauemmin kuin ilmoitetut 30 minuuttia, jos pihvejä paistaa 4min/puoli. Mausteiden määrä kannattaa moninkertaistaa. Muutoin ihan ok lapsiperheen arkiruoka.
Kesäloman aivotyhjiössä otin onnellisena vastaan helpon, kevyen reseptin. Paistovaiheeseen asti kaikki meni hyvin (pl. aivohiki tavaroita kaupasta etsiessä). Lapset (4 kpl) kehuivat ulkonäköä, mutta ruokailuvaiheessa alkoivat ongelmat. Loppuviimeksi isi ja äiti söivät koko setin, vaikka jokin muukin olisi maistunut. Ehkä extra suola ja pippuri olisi auttanut?
Ei jatkoon...
Hei! Voiko pakastaa?
Tiitu, kypsät pihvit voi hyvin pakastaa.
Oikein hyvää! Suolaa emme lisänneet ja maistui myös pienelle 2 vuotiaalle pojallekin :)
Creme fraiche mintulla ja sitruunalla sopii hyvin kastikkeeksi ;laitoin vielä vähän kookostakin sekaan.
Paistaminen onnistuu myös uunissa. Vähän öljyä leivinpaperille niin eivät jää kiinni.
Hyvä ja iisi aikuiseenkin makuun. Suolaa todellakin laitettava enemmän. En käyttänyt yrttiseloitusta, vaan laitoin timjamia, meiramia ja rosmariinia.
Tein pihvit Pirkan punajuuriperunasoseesta ja soseutin sekaan kolme desiä kikherneitä. Lisäsin myös nokareen kasviliemikuutiota kiehuvaan vesitilkkaan sekoitettuna. Oli todella hyvää!
TU, perunajauho toimii reseptissä sitovana ainesosana, joten sitä ei kannata jättää pois. Resepti on testattu perunajauhoilla, mutta myös maissitärkkelys voisi mahdollisesti toimia.
Miksi ohjeessa on perunajauhoa ja miten se vaikuttaa koostumukseen? Sen voinee jättää poiskin tai käyttää muuta tärkkelystä, kuten Maitzena?
Vaikea paistaa ainakin normipannulla, kun taikina on sellaista löysää kuraa.
Jos paistamisen laskee mukaan, niin kestää aika lailla kauemmin kuin puoli tuntia. Tosin tuota yhdessä kommentissa mainittua vohvelirautaa en huomannut kokeilla. Tein punajuurisose pötkylästä ja käytin ruishiutaleita. Nam!
Tein juuressoseen itse, valitsin juurekset maun mukaan ja lisäsin keittoliemeen kasvisliemikuution. Kermaviilin mausteeksi laitoin ripaukset sokeria, suolaa, mustapippuria, paprikaa ja rakuunaa sekä sitruunanmehua. Hyvää tuli aikuiseenkin makuun. Raastekasvispihviin verrattuna nämä ovat pehmeämpiä ja kypsempiä.
Todella maukkaita. Nopea ja helppo valmistaa.
Hyvä resepti ja mausteitakin oli minusta aivan sopivasti. En yleensäkään pidä kovin mausteisesta ruoasta. Pihvit jäivät aika löysiksi sisältä, ehkä paistoin liian vähän aikaa?
Ihan ok resepti kunhan muistaa tuplata mausteiden ja suolan määrän, ei muuten maistunut juuri miltään.
Tykkäsin! Helppo ohje, mitä nyt mausteita piti lisätä. Tehdään varmasti uudestaan. Vohveliraudalla oliiviöljyssä paistoin, hyvin onnistui.