Hedelmäiset piparimuffinit
Piparkakkumuffinit valmistetaan piparkakkutaikinan tapaan keittämällä mausteer siirapin kanssa. Ihana joulun tuoksu valtaa keittiön.
20 kpl30 - 60 min369 kcal / 100 g
Ainekset
20 kpl
- 2dlsiirappia
- 2tlkanelia
- 2tljauhettua kardemummaa
- 3dlvehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka perunajauhoja
- 1tlsoodaa
- 2kananmunaa
Valmistus
30 - 60 min- Voitele muffinivuoat sulalla rasvalla. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos. Lisää joukkoon paloiteltu rasva. Rasva saa sulaa kaikessa rauhassa. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Paloittele aprikoosit.
- Vaahdota munat. Erota jauhoseoksesta noin 1/2 dl ja sekoita se rusinoiden ja aprikoosipalojen joukkoon. Lisää jauhoseos siirappi-rasvaseoksen kanssa vuorotellen munavaahtoon. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit joko tomusokerilla tai sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 369 kcal1 540 kJ
- Proteiinia 4,13 g
- Hiilihydraatteja46,7 g
- Rasvaa18,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi