• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hedelmäiset piparimuffinit

Piparkakkumuffinit valmistetaan piparkakkutaikinan tapaan keittämällä mausteer siirapin kanssa. Ihana joulun tuoksu valtaa keittiön.
Hedelmäiset piparimuffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • 30 - 60 min
  • 369 kcal / 100 g

Ainekset

20 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele muffinivuoat sulalla rasvalla. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos. Lisää joukkoon paloiteltu rasva. Rasva saa sulaa kaikessa rauhassa. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Paloittele aprikoosit.
  2. Vaahdota munat. Erota jauhoseoksesta noin 1/2 dl ja sekoita se rusinoiden ja aprikoosipalojen joukkoon. Lisää jauhoseos siirappi-rasvaseoksen kanssa vuorotellen munavaahtoon. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit joko tomusokerilla tai sokerikuorrutteella ja erilaisilla koristerakeilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 369 kcal1 540 kJ
  • Proteiinia4,13 g
  • Hiilihydraatteja46,7 g
  • Rasvaa18,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua