Naperon piparkakut
Valmistaudu jouluun ja luo tunnelmaa tekemällä itse joulupiparit.
30 - 60 min383 kcal / 100 g
Ainekset
- 3/4dlsiirappia
- 1dlsokeria
- 1 1/2tlPirkka kanelia
- 1tlinkivääriä
- 1tljauhettua pomeranssin kuorta
- 1/2tljauhettua neilikkaa
- 1kananmuna
- 4-4 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlPirkka ruokasoodaa
Tomusokerikuorrutus
- 1valkuainen
- 4dltomusokeria
- muutama tippa sitruunanmehua
- karamelliväriä
Valmistus
30 - 60 min- Kiehauta rasva, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
- Ota taikinasta osa ja kauli se jauhotetulla pöydällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota levystä piparimuoteilla erilaisia hahmoja. Siirrä piparit leivinpaperille pellille.
- Paista 200 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla n. 7 minuuttia. Koristele jäähtyneet piparit tomusokerikuorrutuksella.
- Tomusokerikuorrutus: Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeri. Lisää halutessasi muutama tippa sitruunamehua ja karamelliväriä. Sekoita tasaisen kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana piparkakuille.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 383 kcal1 600 kJ
- Proteiinia 4,38 g
- Hiilihydraatteja63,9 g
- Rasvaa11,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi