• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Naperon piparkakut

Naperon piparkakut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 383 kcal / 100 g

Ainekset

Tomusokerikuorrutus

    • 1valkuainen
    • 4dltomusokeria
    • muutama tippa sitruunanmehua
    • karamelliväriä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta rasva, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota taikinasta osa ja kauli se jauhotetulla pöydällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota levystä piparimuoteilla erilaisia hahmoja. Siirrä piparit leivinpaperille pellille.
  3. Paista 200 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla n. 7 minuuttia. Koristele jäähtyneet piparit tomusokerikuorrutuksella.
  4. Tomusokerikuorrutus: Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeri. Lisää halutessasi muutama tippa sitruunamehua ja karamelliväriä. Sekoita tasaisen kiiltäväksi. Pursota ohuena nauhana piparkakuille.

Ravintosisältö per 100 g

  • 383 kcal1 600 kJ
  • Proteiinia4,38 g
  • Hiilihydraatteja63,9 g
  • Rasvaa11,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille