PiparitaikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparitaikina

Piparitaikina on helppo tehdä itse. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1dlsokeria
    • 3/4dlsiirappia
    • 1 1/2tlkanelia
    • 1tlinkivääriä
    • 1tljauhettua pomeranssin kuorta
    • 1tljauhettua kardemummaa
    • 1/2tljauhettua neilikkaa
    • 1kananmuna
    • 4-4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsoodaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  3. Kauli piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta piparimuoteilla erilaisia pipareita.
  4. Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5-8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8-12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua