Piparitaikina
Piparitaikina on helppo tehdä itse. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
yli 60 min
Ainekset
- 125gPirkka voita
- 1dlsokeria
- 3/4dlsiirappia
- 1 1/2tlkanelia
- 1tlinkivääriä
- 1tljauhettua pomeranssin kuorta
- 1tljauhettua kardemummaa
- 1/2tljauhettua neilikkaa
- 1kananmuna
- 4-4 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlsoodaa
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
- Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
- Kauli piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta piparimuoteilla erilaisia pipareita.
- Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5-8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8-12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi