• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Joulun hedelmäkakku

Joulun hedelmäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 321 kcal / 100 g

Ainekset

Voiteluun

    • 1keltuainen

Päälle

    • raesokeria
    • Pirkka punaisia ja vihreitä kirsikoita
    • sokeriliemessä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään sokeri, munat ja valkuainen. Lisää joukkoon kevytkerma, sulatettu rasva ja kardemumma. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu sekä pilkotut aprikoosit ja rusinat. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  2. Voitele pinta keltuaisella ja koristele kirsikanpuolikkailla ja raesokerilla. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se leivinpaperilla. Kakun voi pakastaa, mutta se säilyy myös hyvin viileässä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 321 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia6,8 g
  • Hiilihydraatteja50,8 g
  • Rasvaa10,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille