• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäropposet

Hedelmäropposet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 kpl
  • 30 - 60 min
  • 185 kcal / annos (80g)

Ainekset

16 kpl

Täyte

    • 1dlPirkka kuohukermaa
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2rklsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 4nektariinia tai persikkaa
    • 2-3dltuoreita mansikoita, kirsikoita tai vadelmia

Lisäksi

    • 16alumiinivuokaa tai Italian leivosvuokaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää jauhoseos nopeasti taikinaan. Pane taikina kovettumaan hetkeksi jääkaappiin.
  2. Voitele alumiinivuoat huolellisesti leivontamargariinilla.
  3. Pyörittele taikina paksuksi tangoksi ja jaa 16 palaan. Painele taikina jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Nostele vuoat pellille.
  4. Paista piiraspohjia 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunanmehu, sokeri ja vanilliinisokeri. Leikkaa nektariinit tai persikat lohkoiksi. Kuutioi osa lohkoista ja sekoita juustoseoksen joukkoon.
  6. Irrota pohjat vuoista. Täytä jäähtyneet pohjat juustoseoksella. Koristele nektariineilla tai persikoilla ja vadelmilla tai kirsikoilla.

Tiesitkö että...

VINKKI! Hedelmäropposten pohjat voi pakastaa ja täyttää vasta ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 185 kcal775 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille