Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Sitruuna-marenkileivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-marenkileivokset

Sitruuna-marenkileivokset syntyvät marengeista ja herkullisesta sitruunakiisselistä. Lopuksi jäähtynyt torttu leikataan leivoksiksi ja koristellaan mansikoin.

Ainekset

24 palaa

    Pohja

      • 1appelsiinin raastettu kuori
      • 2appelsiinin mehu (n. 2 dl)
      • 4dlvehnäjauhoja
      • 2tlvanilliinisokeria
      • 2tlleivinjauhetta
      • 3kananmunan keltuaista
      • 1 1/2dlsokeria
      • 1 1/2dljuoksevaa margariinia

    Sitruunakiisseli

      • 2sitruunan mehu (n. 1 dl)
      • 4dlvettä
      • 1 1/2dlsokeria
      • 4rklmaissitärkkelystä (Maizena)
      • 3kananmunan keltuaista

    Marenki

      • 6valkuaista
      • 1 1/2dlsokeria

    Koristeluun

      • tuoreita mansikoita
      • sitruunamelissan lehtiä

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Valmista ensin sitruunakiisseli. Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Nosta valmis kiisseli jäähtymään.
    2. Pese appelsiinit hyvin. Raasta toisen appelsiinin kuori ja purista molemmista mehu. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, vanilliinisokeri ja appelsiinin raastettu kuori. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon appelsiinimehu, juokseva margariini ja jauhoseos. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (30 x 40 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jätä pohja pellille jäähtymään.
    3. Levitä kylmä sitruunakiisseli jäähtyneen pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Levitä marenkivaahto sitruunakiisselin päälle. Paista torttua 200-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaalean ruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa.
    4. Jäähdytä torttu, leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi. Koristele sitruuna-marenkileivokset tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille10 arvostelua