• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä punajuurikakku

Mehevä punajuurikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 palaa
  • 30 - 60 min
  • 356 kcal / 100 g

Ainekset

24 palaa

Kuorrutus

Koristeeksi

    • mintunlehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen punajuuriraaste ja rasva sekä lopuksi jauhoseos.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (30x25 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  4. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mintun lehdillä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa teen tai kahvin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 356 kcal1 490 kJ
  • Proteiinia6,58 g
  • Hiilihydraatteja41,3 g
  • Rasvaa18,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9